index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Cilde iyi gelen 5 besin

Cilde iyi gelen 5 besin

Beslenme cilt sağlığımızın korunmasında, yaşlanma, sarkmanın azalmasını sağlamada hatta cildimizi güzelleştirmek için kullandığımız supplementlerin etkisini arttırmada oldukça önem taşımaktadır. Sizlere cilt sağlığınıza etki edecek beş mükemmel besin ve içeriklerini sizin için derledim.

Avokado

Esansiyel yağlardan, E vitamini ve C vitamini yönünden zengindir. C vitamini kolajen yapımına yardımcı olarak cildin güzel görünmesinde büyük rol oynar. Kolajenler cildin dayanıklı ve sağlıklı olmasını sağlayan ana proteinlerdir.

Ceviz

Omega asitlerinden zengindir. Bunun dışında demir, E vitamini, C vitamini ve selenyum içerir. Cildin düzgün fonksiyonlar sağlamasını ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Tatlı patates

Beta-karoten ve pro-vitamin A içerir. Bu antioksidanlar, cildi güneş ışıklarına ve güneş yanıklarına karşı korur.

Brokoli

Cilt sağlığı için gerekli önemli vitamin ve mineralleri - demir, A vitamini, C vitamini- içerir. Brokoli aynı zamanda sulforafan denilen bileşim içerir. Aynı zamanda cildi zararlı güneş ışınlarından korunmasını sağlar.

Balık

Yağlı balıklar (Somon, uskumru ringa balığı gibi), omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 cilt sağlığını korumada çok önemlidir. Omega-3 yağ asitleri cildin kalın, yumuşak ve nemli olmasını sağlar. Yetersiz omega-3 alımı kuru bir cilde sebebiyet verebilir. Aynı zamanda balıklar E vitamininden zengindir. E vitamini ise cildin serbest radikallerden korunmasını sağlayan önemli bir antioksidandır.Günde 8-10 bardak su içmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmemek genel sağlık için oldukça önemlidir. Yazı: Dyt. Ömür Karamahmut