index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Cilt Güzelliğini İyileştirmede Etkili Diğer Gıda Takviyeleri

Cilt Güzelliğini İyileştirmede Etkili  Diğer Gıda Takviyeleri

Cilt Güzelliğini İyileştirmede Etkili Diğer Takviye Edici Gıdalar
Şimdi cilt güzelliğini iyileştirmede etkili olduğu kanıtlanmış diğer bileşenlere geçelim. Siz de aşağıda sıraladığımız bu cilt takviyelerini kullanarak imrenilen bir cilde sahip olabilirsiniz;
1. Kollajen
Bu içerikten sizlere daha önceki yazılarımızda sıkça bahsetmiş olabiliriz. Ancak kolajenin cilt güzelliği için en önemli bileşenlerden biri olduğunu hatırlatırız. Kollajen ciltte doğal olarak bulunan bir proteindir. Ancak belli bir yaştan sonra cilt bu proteini üretemez ve dışarıdan destek almak gerekir. Cilt yaşlanma belirtilerini etkili bir şekilde azaltan ve cilde elastikiyet kazandıran kolajen takviyesi ile her zaman daha genç görünebilirsiniz.
2. Koenzim (Q10)
Koenzim (Q10)
Cildin elastikiyetini sağlamak için çok önemli olan bu bileşen cilde gençlik ve canlılık kazandırır. Ayrıca leke tedavisinde de etkili olduğu bilinmektedir. Kırışıklıkların tedavisinde, kollajen takviyesi ile dönüşümlü olarak daha iyi görülen bir koenzim kullanabilirsiniz.
3. Alfa lipoik asit
Alfa lipoik asit
Etkili bir antioksidan olarak bilinen alfa lipoik asit, cildi serbest radikallere karşı koruyan mükemmel bir bileşendir. Bu asidin kollajen ve koenzim etkilerini artırdığı bilindiğinden, bu bileşenlerle birlikte kullanılması tavsiye edilir. Öte yandan bu faydalı içerik, peeling yaparak cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ayrıca yağ bezlerinin üretimini dengeleyerek gözeneklerin tıkanmasını engeller.
4. Hyaluronik Asit
Hyaluronik Asit
Cilt bakım ürünlerinde belki de en yaygın bileşenlerden biri hyaluronik asittir. Nemi tutma özelliğiyle bilinen ve yaşlanma karşıtı ürünlerde bulunan hyaluronik asit, ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilir. Hyaluronik asidin bu faydalarından yararlanmanızı öneririz. Hyaluronik asit, cildinizi sağlıklı tutmak için cildi etkili bir şekilde nemlendirerek kuruluktan kaynaklanan kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
5. Omega 3
Omega 3
Balık ve kuruyemiş gibi ürünlerde bol miktarda bulunan Omega 3 harici takviye olarak önerilmektedir. Bu bileşen, hücre yenilenmesi, cilt hidrasyonu, akne önleme ve saç derisini güçlendirmede mükemmeldir ve cilt sağlığı için en önemli bileşenlerden biridir.
6. Biotin
Biotin
B vitamininin bir formu olan biotin de cilt güzelliğini artıran bileşenlerden biridir. Özellikle saç ve tırnaklar üzerinde güçlü bir etkiye sahip olan biotin, saç üzerinde kullanıldığında saç dökülmesini önlemektedir. Tırnakları güçlendirerek kırılmalarını engeller. Vücutta biyotin eksikliği bir kan testi ile tespit edilebilir. Güçlü tırnaklar ve sağlıklı saçlar için biotin besin takviyesi olarak da kullanılabilir veya biotin içeren bakım ürünleri ile desteklenebilir.