index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Hayatınızı kolaylaştıracak günlük 24 Ritüel

Hayatınızı kolaylaştıracak günlük 24 Ritüel

Ritüeller, yaşamımızı düzene sokmakla birlikte zihinsel ve fiziksel sağlığımızı aynı zamanda da yaşam kalitemizi artırıyor. Hemen hepsini yapmak zorlayabilir. Bu yazıda sizler için bir araya getirdiğim 24 ritüelden, sizin hayatınıza en uygun olanları hangisi? Hangilerini günlük hayatımıza dahil edebiliriz? Hadi başlayalım.
Yazı: Moshe Aelyon

1. Yatağınızı yapın

Sabah kalktığınızda ilk iş yatağınızı yapın. Yatak odanız sadece temiz ve düzenli görünmekle kalmayacak, aynı zamanda yatağınızı toplamanın fiziksel eylemi de beyninize önümüzdeki günün bir sonraki bölümüne zihinsel olarak hazırlanma sinyali verecektir.

2. İhtiyacınız olduğu kadar erken kalkın

İhtiyacınız olduğu kadar erken kalkın, böylece güne avantajlı bir başlangıç yapmadan önce güne avantajlı bir başlangıç yapabilirsiniz! Bugün ihtiyacınız olan veya yapmak istediğiniz şeyler varsa, erteleme düğmesine basmayın veya yatakta her son dakikada bir dışarı çıkmayın. 5'e kadar sayın ve hemen yataktan kalkın ya da alarm saatinizi veya telefonunuzu yatak odanızın diğer tarafına taşıyın, böylece kapatmak için yataktan kalkmak zorunda kalabilirsiniz!
“Erken kalkan çok yol alır”

3. Kendinize zaman ayırın

Her gün sadece sizin için bir şeyler yapmak üzere kendinizle bir anlaşma yapın. Programınızda bir zaman aralığı bulun ve onu nasıl kullanacağınızı planlayın. Bunu günlüğünüze koyun ve her şeyi bir kenara bırakıp kendinize biraz zaman ayırmanız gerektiğini size hatırlatacak bir uyarı ayarlayın. Çok uzun olmasına gerek yok, 10-15 dakika bile fark yaratabilir. Yapmanız gerekeni değil, yapmak istediğiniz şeyi yapın.

4. Çamaşırlarla ilgilenin

Korkunç çamaşır dağından kaçınmak için düzenli olarak yapıldığında daha kolay olan sıradan ama önemli bir görev!
Kirli kıyafetlerin birikmemesi ve gardırobunuzda her zaman temiz, taze kıyafetlerinizin olması için üzerine bir miktar çamaşır koyun. Yatmadan önce çamaşırları katlayın, bir kenara kaldırın, böylece dağınıklığı artıran temiz ama ezilmiş çamaşır yığınlarıyla baş başa kalmazsınız.
Çamaşırları her aile üyesi için ayırmak için daha küçük, ayrı sepetler kullanın ve çocuklarınızın mümkün olduğunca kendi çamaşırlarını kaldırarak yardım etmelerini sağlayın.

5. Yeni bir şeyler öğrenin

Kişisel gelişiminiz önemlidir, aynı şekilde dünyayı ve içinde ne olduğunu merak etmek, yeni şeyler öğrenmek, fırsatları keşfetmek ve ara sıra konfor alanınızın dışına çıkmak da önemlidir. Bir podcast dinleyin, bir YouTube eğitimini izleyin, çevrimiçi bir sınıfa kaydolun, kitap okuyun, haberleri izleyin, bir arkadaşınızla sohbet edin, yeni bir tarif, egzersiz veya kafe deneyin, işe veya okula giderken farklı bir rota izleyin. Yeni bir şey öğrenmenin birçok farklı yolu vardır ve bunun çok fazla zaman almasına gerek yoktur!

6. Tüketmek yerine önce yaratın

Sabah ilk iş e-postalarınızı veya sosyal medyanızı kontrol etmekten kaçının. Ne okuduğunuza veya baktığınıza bağlı olarak 'tükettiğimiz' şeyler, kendinizi üzgün, motivasyonsuz veya mutsuz hissetmeniz de dahil olmak üzere günün geri kalanının gidişatını belirleyebilir. Daha fazla zamanınız olana veya işe gidene kadar, harekete geçilmesi gereken herhangi bir şeyle başa çıkamayabilirsiniz. Bunun yerine sabah zamanınızı kendi hayatınızı yaratıp beslemeye ayırın.

7. Akşamları okula ve işe hazırlanın

Önemli hiçbir şeyi unutmadan, ne yaptığınızı düşünmek için daha fazla zamanınız ve alanınız olduğunda, akşamları okul ve iş çantalarınızı hazırlayın. Bu, sabah için süper organize olacağınız ve hazırlanmak için daha fazla zamanınız olacağı anlamına gelecektir.
Ayrıca ertesi gün giyeceğiniz kıyafetleri de seçerek sabahları aceleyle koştururken ve zamanınız kısıtlıyken karar vermenize ve giyecek bir şey bulmanıza gerek kalmadan daha hızlı ve kolay giyinmenizi sağlayabilirsiniz. Giymeyi sevdiğiniz ve içinde kendinizi iyi hissettiğiniz kıyafetleri seçmeyi daha da kolaylaştırmak için kendi kişisel üniformanızı nasıl oluşturacağınıza dair bu ipuçları hoşunuza gidebilir!

8. Tutarlı ve basit bir akşam rutini oluşturun

Akşam yaptığınız şeyler birçok yönden gecenizin gidişatını belirler. Akşamlarınızı sadece bir sonraki güne hazırlanmak ve sabah stresini atmak için kullanmakla kalmaz, aynı zamanda zihninizi susturabilir, bedeninizi sakinleştirip uyku için rahatlatabilirsiniz. Yarın için nasıl plan yapıp organize edeceğiniz ve bu gece yatmadan önce nasıl hazırlanacağınıza dair bazı rutinler geliştirin.

9. Kişisel bakım uygulayın

Kişisel bakım önemlidir, bu nedenle kendinizi iyi hissetmek ve kendinize bakmak için ihtiyacınız olanı yaptığınızdan emin olmak için biraz zaman ayırın! Bu, saçınızı yıkamak ve şekillendirmek, daha fazla su ve daha az kahve içmek, kitap okumak, meditasyon yapmak veya başka bir şey olabilir. Çoğu zaman kişisel bakım öncelik listemizin en alt sıralarına itilir ve yarına ya da bir sonraki güne ertelenir. Sonra artık çok geç oluyor ve neden yorgun, sinirli ve tükenmiş hissettiğimizi merak ediyoruz.
Kişisel bakım size nasıl görünüyor ve bugün kendinize nasıl bakım uygulayacaksınız? Bunu günlük bir alışkanlık haline getirin.

10. Her gün temiz hava alın

Sadece 5 dakika bile olsa, doğal gün ışığının bazı büyük faydaları vardır ve zihinsel sağlığınız için harikalar yaratır. Öğle yemeğinizi yerken parkta oturun, çocukları okuldan almak için yürüyün, köpeği yürüyüşe çıkarın, kendi başınıza yürüyün ve doğayı veya podcast'i dinleyin. Kuşların şarkısını dinleyin, yaprakların renk değiştirmesini veya çiçeklerin açmasını izleyin.

11. Düzenli egzersiz yapın

Biraz egzersiz yapın ve endorfinlerin akmasını sağlayın. Ne tür bir egzersiz olduğu önemli değil, sadece bir yürüyüş bile. Hoşunuza giden, sahip olduğunuz zaman ve yaşam tarzınız için gerçekçi, rahat bir şey seçin ve vücudunuzun size uygun bir şekilde dayanıklılık, güç ve esneklik oluşturmak için hareket etmesini sağlayın.

Spor salonu üyeliğine veya saatlerce süren günlük egzersize zaman, motivasyon veya para ayıramıyorsanız, egzersizi günlük yaşamınıza dahil etmenin yollarını düşünün. Bazı örnekler, asansör yerine merdivenleri kullanmak, okul koşusu için araba kullanmak yerine yürümek, mağazalardan biraz uzağa park etmek ve yolun geri kalanını yürümek, normal gezinme hızınızdan daha hızlı yürümek, bahçe işleri ve çok sayıda aletle temizlik yapmak olabilir. enerji dolu, hatta boş anlarınızda evin içinde dans edin! Bunların hepsi size o 10.000 adımı ulaştırmak için bir araya gelebilir!

12. Güncel olayları takip edin

Dünyada neler olup bittiğini öğrenmek için haberleri takip edin, ancak çok üzücü veya zor buluyorsanız yalnızca manşetlere devam edin. Güncel gelişmeleri takip etmek güzel ama ihtiyacınız kadar tüketin.

13. Yapılacaklar listesi tutun

Beyniniz çok çalışmak zorunda ve muhtemelen günlük hayatınızın küçük ayrıntılarıyla dolu. O halde arada bir bir veya iki şeyi unutabilmenize şaşmamalı! Beyninize güvenmek yerine, her gün için bir Yapılacaklar listesi yazma alışkanlığını edinin. Odaklanmanıza ve göreve odaklanmanıza yardımcı olmak için yapmanız gerekenlerin görsel bir listesine sahip olacaksınız. Ayrıca bazı şeyleri unutma olasılığınız azalır ve neyin en önemli olduğunu belirleyebilirsiniz

14. Minnettarlık uygulayın

Minnettarlık alışkanlığını geliştirmek, sahip olmadığımız şeylerin peşinde koşmak yerine sahip olduğumuz her şey için şükretmemizi hatırlatır. Düzenli bir şükran listesi yazmak (ya da sadece minnettar olacağımız birkaç şeyi zihnimizde hatırlamak), olayları perspektifte tutmamıza ve zihinsel sağlığımızı iyileştirmemize yardımcı olabilir.

15. Zihninizi temizleyin

Elinizde o kadar çok şey var ki nereden başlayacağınızı bilemediğinizde her şey daha bunaltıcı ve zor görünüyor. Zihninizi dağıtmayı ve tüm düşünceleri kafanızdan atmayı, böylece daha net düşünebilmenizi günlük bir alışkanlık haline getirin.

16. Her gün evrak işleriyle uğraşın

Evimizi darmadağın eden onca şey arasında bana en çok sorulan şey evrak işleri olsa gerek! Evrak işlerine yetişmek çoğumuz için bir mücadeledir. Gelen postaları, önemsiz postaları, el ilanlarını ve broşürleri, randevu mektuplarını, kartları, okul izin formlarını, makbuzları, banka hesap özetlerini ve diğer önemli mali, kişisel ve ev belgelerini bir düşünün.

Gönderinizi günlük olarak kontrol edin, işlem gerektiren tüm evrak işleriyle ilgilenin ve kağıt karmaşasının oluşmaması için diğer her şeyi düzenli olarak atın, parçalayın, tarayın veya dosyalayın. Evin her yerine yayılmaması için evinizde evrak işlerinizi saklayacağınız ve bunlarla ilgileneceğiniz belirli bir kutu veya yer ayırın.

17. E-postalarınızı düzenleyin

E-postalarınızı düzenli olarak kontrol edin ve onlarla ilgilenin, böylece gelen kutunuz gereksiz şeylerle dolmaz ve önemli hiçbir şeyi kaçırmadığınızdan emin olabilirsiniz. İstenmeyen bültenleri silin.

18. Partnerinizle kaliteli zaman geçirin

Partnerinizle sohbet edin, zaman geçirin ve birbirinize varlığınızı, zamanınızı ve sevginizi verin. Her ilişkinin güçlü ve sağlıklı kalması için çalışmaya ihtiyaç vardır, ancak gün çok fazla şeyle meşgulken kaliteli zamanın bir kenara atılması kolaydır.

19. Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirin

Dikkatinizin dağılmadığı veya başka bir şeyle aynı anda meşgul olmadığınızda çocuklarınızla kaliteli zaman geçirin, oyun oynayın, Lego yapın, kitap okuyun vb. Çocuklar büyüyor ve bağımsız hale geliyor, dolayısıyla birlikte vakit geçirirken yaptıklarınız yıllar içinde değişecek. Onlara ne yapmak istediklerini sorun, isterlerse liderliği onlar üstlensin. Muhtemelen süslü veya pahalı bir şey olması gerekmez.

20. Yemeklerinizi planlayın

Yemek planlamaktan nefret ediyorum ama faydalarını o kadar çok seviyorumki, düzenli yemek planlaması haftalık rutinimin bir parçası. Bu, gerekirse dondurucudan bir şeyler çıkarmayı ve akşam yemeği için acelem varsa gün içinde yiyecek hazırlamayı hatırladığım anlamına geliyor. Ayrıca, eğer zaman kısıtlıysa, sabahları zaman kazanmak için yarın için paketli öğle yemeği hazırlıyorum.

21. Programınızı kontrol edin

Herhangi bir randevuyu veya etkinliği unutmamak veya kaçırmamak için sabah ilk iş programınızı kontrol edin. Programınızı ve zamanınızı planlama ve düzenleme konusunda daha fazla yardım için bu aylık kontrol listesini, önümüzdeki haftayı nasıl planlayacağınızı veya pazar günü yapılacaklar listesini deneyin.

22. Biraz ev işi yapın

Birkaç dakikanızı ev işi yaparak geçirin, böylece saatlerce yetişmeye çalışmak zorunda kalmazsınız. Her gün burada veya orada sadece 10 dakika geçirmek bile dağınıklığın ve pisliğin üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Banyodaki çocuklara nezaret ederken banyoyu temizleyebilir, bulaşıkları yıkayabilir ve her yemekten sonra yerleri süpürebilir veya dönüşümlü olarak yatak takımlarını değiştirebilirsiniz.

23. Evinizi düzenleyin

Dağınıklık evlerimizi her gün istila ediyor, bu nedenle dağınıklıktan uzak kalmak için bazı basit alışkanlıklarla bunun üstesinden gelin. Eşyaları kullandıktan sonra bir kenara koyun, bir şey taşıyabilecekken boş ellerle dolaşmayın, kullanılmadığı zaman her şeye saklanacak bir 'ev' verin ve eşyalarınızı içine atmak için el altında bir bağış kutusu bulundurun.

24. Günü asla tartışarak bitirmeyin

Yatağa seni sevdiğimi söyleyerek git ve asla tartışmayı bitirme. Yarın başka bir gün ve sen onun doğru başlamasını istiyorsun. Dargın uyumayın.