index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Cildimizi Neden Mavi Işıktan Korumalıyız

Cildimizi Neden Mavi Işıktan Korumalıyız
Mavi ışık, televizyon, telefon, tablet, bilgisayar gibi dijital cihazlardan, floresan lambalardan ve parlak ışıklardan yapay güneş ışığı yani diğer adıyla mavi ışık yayılır. Cildin sağlıklı kalabilmesi için yalnızca güneşin zararlı ışınlarından değil aynı zamanda mavi ışığın etkilerinden de korumak gerekir. Mavi ışık, cilt yüzeyinde lekelenmelere, çizgi oluşumuna ve cildin daha erken yaşlanmasına sebep olabilir. Güneşin zararlı olan ultraviyole ışınları gibi zararlı olan ve cildin daha derin katmanlarına ulaşabilen mavi ışığa karşı alınabilecek önlemler ile cildinizi mavi ışıktan korumanız, oluşabilecek lekelenme, kırışıklık gibi cilt sorunlarının önüne geçer.

Mavi Işık Nedir?

Günlük hayatınızda iç içe yaşadığınız ve hayatınızda sıkça yer tutan bilgisayar ekranları, akıllı telefonlar, LED, tablet veya floresan lambalardan yayılan mavi ışık, esasen güneş tarafından yayılan ve cildinize zararı olan bir ışıktır. Mavi ışığın kaynağı yalnızca güneş ışığı değil aynı zamanda gelişen teknolojik aletler ve aydınlatmalara da yapay kaynak olarak kullanılır. Ultraviyole ışınlarına göre daha yüksek enerjiye sahip olan mavi ışık, yeryüzüne ulaşarak cildinizin tüm katmanlarına ve dokularına etki eder.

Mavi Işığın Cilde Zararları Nelerdir?

Mavi ışık, çok fazla enerji içerdiği için vücut için zararlıdır. Hücre yaşlanmasını hızlandırması sebebiyle cildinizi mavi ışığa karşı korumanız gerekir. Mavi ışığın cilde zararları kırışıklıkların, cilt tonunda farklılıkların, çizgilerin, kızarıklık ve lekelerin ortaya çıkmasını kolaylaştırarak hücre hasarlarına yol açan etkili ve zararlı bir ışık türüdür. UV ışınları gibi mavi ışığın da cildiniz üzerinde DNA hasarlarına yol açan, ışık duyarlılığı, yaşlanma etkileri ve cilt kanseri gibi etkileri bulunmaktadır. Fazla maruz kalınan mavi ışık, vücudun sirkadyen ritmini etkileyerek, göz ve beynin yanılarak gece-gündüz algısının bozulmasına ve gece hücre yenilenmesi ve onarılmasının yapılmasına engel olur. Cildiniz onarılamayınca matlaşır, nemini kaybeder ve hücre yenilenmesi sağlanamadığı için kırışıklık görünümü, lekelenme, ince çizgilerin oluşumu gibi yaşlanma belirtileri kendisini göstermeye başlar.

Mavi Işığın Cilt Sağlığı Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Cildinizde görebileceğiniz mavi ışığın cilt sağlığı üzerindeki etkileri şu şekilde sıralanabilir:
  • Ciltte oluşan ton farklılıkları
  • Cildin nem seviyesinde dengesizlik-azalma
  • Kahverengi lekelenmeler
  • Ciltte kızarıklık ve inflamasyon
  • Akne oluşumunda artış
  • Elastikiyet- esneklikte azalma
  • İnce kırışıklıkların oluşumu
  • Matlaşan cilt
  • Ciltte ışıltı kaybının gözlemlenmesi
  • Ciltte döküntü oluşması
  • Ciltte oluşan yaralar

Cildinizi Mavi Işıktan Korumanın Yolları Nelerdir?

Geniş etkili mavi ışığı emen güneş kremi kullanılarak cildinizi mavi ışıktan koruyabilirsiniz. Işık temasını azaltılarak uyku öncesinde telefon, tablet, televizyon gibi mavi ışık içeren teknolojiden uzak kalınarak ve hatta bu gibi teknolojik aletlerin fişleri çekilerek, vücudunuzun onarım ve yenilenme işlevini yerine getirmesine destek olabilirsiniz. Cilt bakım rutininize özen göstererek temizlemeli ve nemlendirmelisiniz.

Mavi Işık Koruyucu Güneş Serumu Kullanın!

Mavi ışık koruyuculu güneş serumu kullanımı hem güneşin zararlı etkilerinden hem de mavi ışığın cildinizin alt tabakalarına işlemesine karşı cildinizi korur. Inside Out Sun Drop Serum, yoğun nemlendiricili güneş ve mavi ışık koruyuculu serum kullanarak cildinizde yeni lekelenme oluşumunu engelleyebilir ve içeriğindeki bileşenler sayesinde mavi ışık, infrared ışık ve görünür ışığa karşı korumaya yardımcı olabilirsiniz. Sun Drop Serum’u cildinize uygulayarak derinlemesine ve tüm gün süren nemlendirme etkisine ulaşabilirsiniz. Ayrıca formülü sayesinde gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayarak daha dinamik bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Yeni lekelerin oluşumunu engelleyen içeriği sayesinde hem güneşin zararlı ışınlarına hem de mavi ışığın olumsuz etkilerine karşı cildinizi korur. Cildinizin tonunu eşitleyerek, canlı, aydınlık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Cildinizi Nemlendirin!

Cildinizi hem su tüketerek içeriden hem de nemlendirici bakım ürünlerini kullanarak dışarıdan desteklemek mavi ışığın etkilerini azaltabilir. Bu nedenle günlük içtiğiniz su miktarına özen göstermeyi ve günlük düzenli nemlendirici uygulamayı unutmayınız. Cildinizi nemlendirirken, ihtiyacı olduğu kadar uygulama yapmaya özen göstermeli ve seçtiğiniz nemlendirici ürününün içeriğinde hyaluronik asit gibi cildinizde suyu tutan ya da su kaybına engel olan nemlendirici tercihiniz ile cilt bariyerini destekleyip güçlendirebilirsiniz.