index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Kaz Ayağı Nedir? Kaz Ayağından Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Kaz Ayağı Nedir? Kaz Ayağından Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Göz çevresi de dahil olmak üzere gözlerin altında ortaya çıkan ince çizgilere kaz ayağı denmektedir. Genetik faktörlerin yanı sıra göz çevresindeki kasların sıklıkla kullanılması ve zamanla cildin elastikiyetini kaybetmesi ile ortaya çıkar. 20’li yaşlardan sonra ciltte kırışıklıkların meydana gelmesi olağandır. Ancak cilt bakımı, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları ve doğal yöntemlerle kaz ayağı belirtilerini azaltabilir ve cildinizi genç ve canlı tutabilirsiniz.

Kaz Ayağı Nedir?

Yüzümüzün en ince ve hassas bölgesi olan göz çevresinin dış alanlarında özellikle de alt tarafında beliren ince kırışıklıklara kaz ayağı denmektedir. Bu ismi, kaz ayaklarına olan benzerliğinden ötürü almıştır. Yaşın zamanla ilerlemesine bağlı olarak hemen hemen herkeste görülebilen kaz ayaklarının sağlıksız beslenme ve genetik faktörler gibi hem çevresel hem içsel olarak çıkmasına sebep olan unsurlar vardır. Cildin esnekliğini kaybetmesi, kolajen üretiminin azalması ve genetik faktörler kaz ayağının oluşumunda etkili olabilir. Güneşin zararlı etkileri, sigara içme alışkanlığı ve sağlıksız yaşam tarzı da bu ince çizgilerin ortaya çıkmasını hızlandırabilir.

Kaz Ayağı Neden Olur?

Hassas ve ince olan göz çevresinde fazla mimik kullanılması, geçen zamanın izleri ve yetersiz nemlendirici kullanımı sonucunda ince çizgiler belirmeye başlar. Ayrıca yetersiz su tüketimi de cilt bariyerini zayıflatması sebebi ile kaz ayağı görünümünde etkili olur.

Güneşin zararlı ışınları, rüzgar, hava kirliliği gibi çevresel olumsuz faktörler ince ve hassas bir yapısı olan göz çevresine hızla etki eder.

Güneş ışınları, rüzgar ve hava kirliliği gibi çevresel faktörler diğer bölgelere göre daha ince ve hassas bir yapıya sahip olan göz çevresini olumsuz yönde etkilemektedir. Gözlerin kısılması, kaşların çatılması gibi çeşitli mimik kullanımı da kaz ayağı kırışıklığına neden olan en önemli faktörlerden birisidir.

Makyajın ciltte uzun süre kalması veya uyumadan önce cildin temizlenmemesi de cilt bariyerini etkileyerek çabuk yaşlanmasına sebep olur.

Cilt yüzeyindeki elastin ve kolajene zararı olan şekerli içecekler ve yiyeceklerin aşırı tüketimi cildinizde kırışıkların oluşmasına sebep olur. Sağlıklı beslenmek, cilt bariyeri onarımı ve sağlığı için önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca kullanılan sigara gibi zararlı alışkanlıklar da cildin esnekliğini yitirmesine sebep olabilir.

Su tüketimi ile vücudun ihtiyacı olan sıvı karşılanarak cildin kuruması önlenir. Böylece ciltte oluşacak kırışıklıkların önüne geçilebilir. Uyuma şeklinin de yüz ve göz çevresindeki kırışıklık oluşumuna katkısı vardır. Çeşitli dış etkenlerin yanı sıra genetik de cildinizdeki belirtileri etkileyen bir önemli faktördür.

Göz kenarlarındaki kırışıklıklar, yoğun mimik kullanımı, gülmek, gözleri kısmak, çatları çatmak gibi sebeplerden ötürü meydana gelir. Bu gibi durumlar kimi kişilerde ince kırışıklık kimilerinde derin kaz ayağı görünümüne sebep olur. Güneşte çok fazla kalındığında ince ve hassas olan göz çevresi daha fazla etkilenir. Makyajınızı temizlemeden uyumak da ince çizgi oluşumunda katkısı olan etkenlerden birisidir. Ayrıca cildin yeterli suya ve nemlendirilmeye olan ihtiyacı sebebi ile de cildi düzenli olarak nemlendirmek kırışıklık görünümüne engel olacaktır.

Kaz Ayakları Kaç Yaşında Çıkar?

Kaz ayaklarının ortaya çıkması cildinizin yaş alma hızına, strese, hava kirliliği maruziyetine, cilt bakım rutini gibi faktörlere bağlı olacak şekilde değişkenlik gösterir. Vücudunuz 20’li yaşlardan itibaren yaşlanma etkilerini oluşturmaya başlar. Kaz ayağı kırışıklıkları genellikle 30’lu yaşlarda görülmeye başlar.

Kaz ayaklarının çıkmasını önlemek ve ince kırışıklıkların derinleşmesinin önüne geçmek için cildi nemlendirmek büyük önem taşır. Cilt bariyerini destekleyen güneş kremleri, nemlendiriciler, serumlar kullanmak ve ayrıca iyi beslenerek yaşlanma etkilerini geciktirebilirsiniz. Böylece cildi korur ve ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

Göz Çevresi Kaz Ayağı Kırışıklıkları Nasıl Geçer?

Cilt bakımının vazgeçilmez bir unsuru olan nemlendirici, cildin elastikiyetini artırarak daha pürüzsüz ve genç bir görünüm sağlar. Günlük bakım rutinlerine eklenmesi gereken bu önemli ürün, özellikle göz çevresinde ince çizgi oluşumunu ve kırışıklıkları önlemede kilit bir rol oynar. Hassas ve ince yapılı göz çevresi için özel olarak formüle edilen nemlendiriciler ve serumlar cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayarak zamanla etkisini gösterir.

Doğru bakım ürünleri ve rutini ile onaran, bakım yapan ve ilerlemesini önleyerek etkisini azaltmak mümkündür. Inside Out Everyday Cream ile cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olup daha gergin ve pürüzsüz bir cilt görünümünü destekleyebilir ve kaz ayağı görünümünü engelleyebilirsiniz.

Kaz Ayağı Kırışıklıkları için Egzersizler

Kaz ayağı kırışıklıkları için egzersiz yöntemleri de kırışıklık görünümünü azaltan etkiye sahiptir. Bu sayede cildinizin altındaki kaslar harekete geçecek ve cildin daha gergin olmasını sağlayacaktır.

Kaz ayağı karşıtı egzersizlere örnek olarak:

Gözlerinizi kapatıp kaşlarınızı olabildiğince yukarı kaldırıp göz kapağınızı aşağı doğru esnetin.

İşaret parmağınız ile göz hizasından saç dibine kadar bölgeyi yukarı kaldırın. Gözlerinizi kırpmamaya çalışın. Sırayla her iki gözünüz için de uygulayın.
Kaz ayağı görünümünü azaltmak için bölgeye aşağı yukarı masaj yapmak ve ortada sıkıştırmak da bir diğer egzersiz yöntemidir.


İşaret parmaklarınızı gözünüzün dış köşelerine yerleştirip bölgeyi ısıtarak egzersize başlayabilirsiniz. Ardından parmaklarınızla bastırıp sonrasında bırakın. Parmaklarınızı bölgeden ayırmadan kaslarınızı şakaklara doğru çekmeniz de kaz ayağı görünümü etkisini azaltacak bir egzersiz örneğidir.


Göz altınız için işaret, orta ve yüzük parmağınızı gözün altındaki kemiğe yerleştirerek bu egzersize hazırlanabilirsiniz. Bu üç noktaya hafifçe bastırın. Parmaklarınız 10 saniye orada dursun sonra bırakın. Bu egzersiz 2 kez tekrarlanabilir.

Gözlerinizi yukarı ve aşağıya 10 kez hareket ettirip sonrasında 10 kez de sağa sola bakarak başka bir egzersizi deneyimleyebilirsiniz.