index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Resveratrol Nedir - Cilt Bakımında Önemi Nedir

Resveratrol Nedir - Cilt Bakımında Önemi Nedir
Cilt bakımında doğal içerikler ve yaşlanma karşıtı özellikleri ile bilinen antioksidanlar sıkça tercih edilir. Resveratrol, bitkilerde bulunan bir polifenoldür. Antioksidan özelliğe sahip olan polifenoller, bitkileri hücresel hasarlardan korumaları ile bilinirler. Resveratrolün amacı da cildinizi buna benzer bir görev ile korumaktır. Resveratrol, hücresel dayanıklılığı artırarak cildinizi destekler.

Resveratrol Nedir?

Resveratrol, vücudunuzun yenilenmesi ve onarılmasına büyük katkı sağlar ve vücut için gerekli olan bir antioksidan çeşididir. Yaşlanma karşıtı bakımda ön plana çıkan resveratrol, cildin yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. Cildimiz önemli ölçüde kolajen içerir ve bu protein, deri, kemik, kıkırdak ve kas yapısının dayanıklılığını artırarak dokuların esnekliğini sağlar. Kolajenin etkisi, cildinizin sıkı ve gergin bir görünüme sahip olmasıyla fark edilir. Yaş alımı ile vücudumuzda üretimi azalan kolajen, güneş ışınları, kötü beslenme, yetersiz uyku, stres gibi çevresel faktörler ile daha da olumsuz etkilenir. Böylece cildinizin esnekliği ve sıkılığı azalır. Dışarıdan takviye olarak alınacak kolajen, vücudun doğal kolajen üretimini destekler. Kolajen kullanımı ve vücudun üretimi cildinizin nem dengesini de oluşturan ve koruyan bir yapıdır. Inside Out Collagen Beauty - Takviye Edici Gıda kullanımı ile cildinizin dolgunlaşmasına yardımcı olabilirsiniz. İçeriğindeki kolajen ile doğal kolajen sentezini destekler ve kırışıklık karşıtı bakım ve cilt parlaklığı sağlar. Cildinizin nemlenmesini sağlar. Antioksidan içermesi sebebi ile daha genç ve daha canlı, dinamik görünmenizi sağlar ve cildinizdeki hücreleri destekler. Kolajen kullanımı ile cildinizin esnekliğini uyarır. Cildinizde oluşan lekelenmelere karşı koruyucu görev üstlenir.

Resveratrol İçeren Besinler Nelerdir?

Çikolata, kırmızı şarap, kırmızı üzüm, karadut, fıstık ezmesi ve kakao içeriğinde resveratrol bulunur. En fazla üzümde yer almakta olan bu antioksidan, üzüm dışında bazı kırmızı ve mor meyvelerde de yer almaktadır. Bu meyve ve sebzeler ise, ahududu, yaban mersini, böğürtlen, karaduttur. Fıstık ve badem gibi bazı kuruyemişler, resveratrol içeren diğer besinler arasındadır. Kırmızı soğan, kuşkonmaz ve brokoli gibi sebzelerde de resveratrol bulunabilir. Ayrıca içerisinde bulunduğu besin öğelerini mantardan ve küften korur.

Resveratrol Faydaları Nelerdir?

Resveratrol, güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir. Besin olarak tüketildiğinde, antioksidan bakımından zengin olması sayesinde, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü dengeler, hamile kadınlar için doğal ve güçlü bir demir kaynağıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kilo alımının önüne geçer ve kiloyu dengede tutmaya yardımcı olur.

Resveratrol'ün Cilde Faydaları Nelerdir?

Resveratrol, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Ciltteki yaşlanma belirtilerine karşı etki gösterir, cildin daha genç ve dinamik görünmesine yardımcı olur. Ayrıca hem dışarıdan hem de içeriden resveratrol kullanımı ve uygulaması ile cildinizi daha da güçlendirebilir, yaşlanma etkilerine karşı koyarken cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlıklı bir şekilde sağlayabilirsiniz. Cildinizi UV ışınlarının zararlarından korur. Vücudunuza gelmesi muhtemel zararlı mikroorganizmalara karşı savunma hattı olarak işlev görür. Antioksidan özelliklere sahip olduğu için cildinizin doğal bariyerlerini güçlendirir. Bu sayede cildiniz daha pürüzsüz daha sağlıklı ve daha canlı görünüm kazanır. Resveratrol, sağlıklı hücrelerin yenilenmesine ve çoğalmasına destek olup onları uyararak yaşlanma sürecine karşı savaşır. Hücre onarımını destekler. Vücudun sağlıklı kolajen oluşumuyla fibroblastları destekleyen özelliğe sahiptir. Cilt yüzeyinde kızarıklık görünümünü, iltihaplanma görünümünü en aza indirmeye yardımcı olarak yenilerin oluşumunu engeller ve cildinizi sakinleştirici özel bileşenlere ev sahipliği yapar. Aynı zamanda cilt tonunuzu aydınlatır ve cildinizin genel dokusunu iyileştirerek, lekelenme, sivilce, akne, siyah nokta, kızarıklık, kırışıklık, ince çizgi gibi oluşumları iyileştirmek için de çalışır. Cildinizin nemlenmesini sağlar ve bu nemin cildinize hapsedilmesini sağlayarak uzun saatler boyunca süren neme doymuş bir cilt görünümünü destekler. Cildin kurumasını önler.