index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Skin Flooding Tekniği Nedir? Nasıl Yapılır?

Skin Flooding Tekniği Nedir? Nasıl Yapılır?

Skin flooding, cildinize dolgunluk, parlaklık ve nemli bir görünüm kazandırmak için yapılan aşamaları olan bir bakım işlemidir. Bu teknik ile uygulanan cilt bakım rutinindeki nemlendirici adımları en inceden en kalına doğru hiç beklemeden kullanılır. Yani, cildinizi temizledikten sonra kurumasını beklemeden üzerine tonik, serum ve krem uygulamanız gerekir.

Skin Flooding Nedir?

Skin flooding, cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirmeyi hedefleyen özel bir cilt bakım yöntemidir. Bu yöntem özellikle kuru cilde sahip bireylerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Temel amaç, cildinizin en üst düzeyde nemlenmesini sağlayarak nemlendirme işlemini optimize etmektir. Kuru veya normal cilt tipine sahip kişilerde görülen nemsizlik, cilt bariyerini bozarak pul pul dökülmeye neden olabilir. Ayrıca cilt kuru bir görünüm kazanarak mat ve cansız bir hale gelebilir. Skin flooding tekniği, cildinizi yeterli ölçüde nemlendirerek dökülme, pul pul görünüm, tahriş ve kızarıklık gibi cilt problemlerini önlemeyi amaçlar.

Bu özel bakım yöntemi, cildinizi nemlendirme ve özel serum uygulamaları üzerine odaklanmıştır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında, cilt kuruluğuna eğilimli olanlar için ideal bir çözüm sunar. Tonik ve serum uygulamalarıyla cildinizin daha nemli, bakımlı ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Skin flooding, cildinizi derinlemesine besleyerek, sağlıklı ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir.

Skin Flooding Ne İşe Yarar?

Skin flooding tekniği cildin en dış katmanını yeterli nem oranına ulaştırmayı hedefleyen bir cilt bakım yöntemidir. Böylelikle cilt, daha dolgun ve daha genç bir görünüm elde eder. Cildin nemli kalması, özellikle nemli bir zemin üzerine uygulanan cilt bakım ürünleri sayesinde sağlanır. Cildin nem seviyesi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu da değişen hava koşulları ve cilt tipiyle ilgilidir. Skin flooding tekniği, kısa sürede cildinizin neme doymuş bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir.

Cilt özellikle gece uykusu sırasında nem kaybeder. Skin flooding uygulaması, cildinize ek bir nem koruma katmanı sağlayarak sabah uyandığınızda daha dolgun ve ışıltılı bir cilt görünümü elde etmenizi amaçlar. Bu yöntem cildin genç ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına destek olurken nemin kaybedilmesini önlemeye yönelik etkili bir çözüm sunar.

Skin Flooding Hangi Cilt Tiplerine Uygun?

Skin flooding uygulaması, özellikle kuru ve hassas cilt tipine sahip bireyler arasında yaygın olarak tercih edilmektedir. Ancak mevsim geçişleri ve soğuk kış aylarında yağlı ve karma cilt tipleri için de son derece etkili bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Cildinizdeki kuruluk ve hassasiyetin arttığını hissettiğiniz her an skin flooding tekniğini uygulayarak cildinize ihtiyaç duyduğu nemi kazandırabilirsiniz. Bu yöntem düzenli olarak uygulandığında cildinizi dolgun ve nemli bir görünüme kavuşturmanıza yardımcı olabilir.

Özellikle soğuk hava koşullarının cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olduğu kış aylarında skin flooding tekniği cildinizi koruyarak sağlıklı ve canlı bir görünüm elde etmenize destek olabilir. Cilt tipiniz ne olursa olsun skin flooding ile cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlayabilir ve cildinizi besleyerek optimum sağlıkta tutabilirsiniz.

Adım Adım Skin Flooding Nasıl Yapılır?

Skin flooding tekniğini uygularken yapılacak birkaç adım bulunmaktadır. Bu yöntemde uygulanacak adımlar ise şöyledir:

Yüz Yıkama Adımı

Sağlıklı bir cilt için her zaman uygulanması gereken ilk adım cilt temizliğidir. Skin flooding rutini için de cildinizi nazikçe bir temizleyici ile temizleyip yıkayarak başlayabilirsiniz. Cilt temizleme adımından sonra cildinizi kurulamadan bir diğer adıma yani toniklemeye geçebilirsiniz. Bunun sebebi, cildinize kullandığınız ürünlerin daha iyi nüfuz edebilmesi için nemli kalması gerektiğidir.

Tonik Adımı

Tonikler, antioksidan, yaşlanma karşıtı olan bileşenler ve nemlendirici içeriklerin bulundurması sebebi ile hem cilt bakımı hem de gözeneklerin bakımını gerçekleştirirler. Toniği cildinize ister bir pamuk yardımı ile isterseniz de ellerinize ürünü alıp ardından cildinize uygulayarak kullanabilirsiniz.

Tonik adımında Inside Out Face Toner kullanabilirsiniz. Inside Out Face Toner, hafif peeling etkisi ile canlı, nemli ve güzel bir cilt görünümü sunar. Gözenekleri sıkılaştırır ve cilt lekesi oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Serum Adımı

Skin flooding bakım rutini adımlarında tonikten sonra serum kullanılır. İçeriğinde hyaluronik asit bileşenleri bulunan bir serumu tercih edebilirsiniz. Skin flooding tekniği, hızlı uygulanması gereken bir tekniktir. Amaç, uygulanan ürün ciltte nemli halde iken diğer bir adıma geçmektir.

Nemlendirici Krem Adımı

Yüz temizleme jeli veya köpüğü, tonik ve serumların cildinize kattığı nemi bir nemlendirici krem ile hapsedebilirsiniz. Böylece cildinizi derinlemesine nemlendirmiş olursunuz. Yoğun nemlendirici etkiye sahip ve cildinizin tipine uygun bir nemlendirici ürün seçerek cildinize uygulayabilirsiniz. Cildiniz belirli bir nem doygunluğuna ulaştıktan sonra bunu cilde hapsetmek için nemlendirici adımı uygulanır. Cilt tipiniz yağlı ve sivilceli ise bu adımda seçeceğiniz nemlendiricinin yağsız bir formda olmasına özen göstererek sivilce probleminizi beslememeye dikkat edebilirsiniz.

Nemlendirici krem olarak Inside Out Everyday Cream’in içeriğindeki hyaluronik asit ile cildinizi derinlemesine nemlendirebilirsiniz. Inside Out Everyday Cream, zengin bitki özleri içeren yapısı ile cildi besler ve koruma sağlar. Aynı zamanda SPF 20 geniş spektrumlu orta ölçekli güneş koruması sayesinde cildinizi zararlı güneş ışınlarından koruyabilirsiniz.

Göz Kremi Adımı

Skin flooding tekniğinin son adımı ise göz kremi uygulamasıdır. Göz çevresini dikkatli bir şekilde nemlendirerek kırışıklık oluşumunu da önlemeniz mümkündür.