index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Leke Giderici Krem Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Leke Giderici Krem Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Leke giderici kremler, mevsim değişimlerinde, güneşlenme sonrasında ya da cildinizin ihtiyacının olduğu hissettiğiniz başka zamanlarda oluşan lekelere uygulanır. Ciltteki lekeleri gidermeye yardımcı olan bu kremler formülü gereği içerisinde cildin soyulmasını sağlayan bir etkiye sahiptir. Bu sayede ciltteki sorunların tedavisi ve iyileşmesi için kullanılır.

Cilde Uygun Leke Kremi Nasıl Seçilir?

Cildinizin, zarar veren ve hassaslaştıran dış etkenlere maruz kalmasıyla birlikte cilt lekelenmelerinin de cilde zarar verdiği ve aynı zamanda sizi rahatsız edebilecek bir görünüme yol açabilir. Cilt lekelenmeleri, özellikle güneşin zararlı ışınlarına maruz kalarak oluşabildiği gibi farklı etkenler sayesinde de oluşum gösterebilir. Cildinizde oluşan lekelenmelere bağlı olarak uygun kremi seçmek için bir uzmana başvurabilirsiniz. Cildinize uygun leke kremi seçerken tercih edeceğiniz ürünün içeriğinde bulunan vitaminlere ve bileşenlere özen göstermeniz gerekir. Ciltteki lekelerin azaltılmasına yardımcı olabilecek leke giderici kremler seçilirken cilt tipine uygun olarak seçilmelidir. Aksi halde yanlış seçilen bir krem cilt problemlerine sebep olabilir. Cildinize uygun leke kremi seçmek için özen göstermeniz gereken bazı noktalar bulunmakta. Bunların başında cilt tipinize uygun bir leke kremi seçmek, cildinizin hassaslaşıp tahriş olmadan kremin etkisini göstermesini sağlar. Leke kreminin içeriğindeki bileşenlere dikkat etmek de cildinize uygun leke kremi seçmek için önemli bir diğer adımdır. C vitamini, AHA, BHA ve retinol içeren kremler cildinizdeki lekelerin azalmasına destek olur. Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız bazı bileşenler cildinizde tahrişe sebep olabilir. Leke kremlerini seçerken içeriğinde olması gereken bir diğer faktör güneş korumasıdır. Güneşin zararlı ışınları ile ciltte lekelenmeler kolayca oluşabilir ve artabilir. Buna karşın, içeriğinde güneş koruması olan ürünler kullanarak cilt lekelenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Leke Giderici Krem Ne Zaman Kullanılır?

Leke giderici kremler genellikle gece uyumadan önce kullanıma uygun olarak üretilmektedir. Cilt yüzeyinde kremin daha uzun süre etkili olması ve gece hücrelerin kendilerini yenileyip onarırken leke giderici kremlerin de bu sürece destek olmaları amaçlanmıştır. Gündüz leke giderici kremi kullanmak isterseniz içeriğinde SPF koruması olduğundan emin olmanız cildiniz için faydalı olacaktır. Leke giderici kremleri kullanmadan önce uygulanacak cilt yüzeyinin temizliğine özen göstermelisiniz. Böylece temiz bir cilde uygulanan leke giderici krem, cilde hızla nüfuz edecek ve gözenekleriniz temizlenerek ardından sıkılaşacaktır. Leke kremini cildinize sürerken yeterli miktarda ürünü avucunuza hafifçe yayarak ardından yüzünüzde ihtiyacınız olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Önemli olan kremin yüzünüzün tamamına eşit miktarda dağılması ve fazla ürün uygulamaktan kaçınmanızdır.

Leke Giderici Krem Çeşitleri Nelerdir?

Leke giderici kremlerin amacı, cildinizde çeşitli nedenlerle oluşmuş koyu leke ve kızarıklıkları azaltmaktır. İçeriklerine göre leke karşıtı bakım kremleri çeşitleri ise şöyledir:
  • Hidrokinon içeren ürünler: Cilt dokusunun renk değiştirmesine neden olan melanin enzimini azaltarak ciltteki lekeleri iyileştirir.
  • Kojik asit içeren ürünler: hassas cilt tiplerinde tahrişe neden olabilen bu içerik, hava veya ışığa maruz kaldığında etkisini kaybedebilir.
  • Alfa arbutin içeren ürünler: melanin üretimini azaltarak oluşan cilt lekelenmelerini iyileştirir ve yeni cilt lekelenmelerinin önüne geçer. C vitamini içeren ürünler: cildi aydınlatır ve melanin üretimini azaltır.
  • Retinoid içeren ürünler: leke karşıtı bakım ürünlerinde sıkça karşınıza çıkar ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırarak cilt tonu eşitsizliğini giderir.
  • AHA / BHA asitleri içeren ürünler: ciltteki gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Ölü hücreleri ciltten atarak cildin canlı bir görünüm elde etmesini sağlar.
Inside Out Everyday Cream anti aging leke ve yaşlanma karşıtı ve aydınlatıcı günlük krem içeriğinde bulunan bileşenler ile cildinizin sıkılaşmasını sağlarken daha pürüzsüz bir cilt görünümünü destekler. Antioksidan etkisi sayesinde cildinizi canlandırır ve yaşlanma etkilerinin oluşumunu önler. Cildinizi derinlemesine nemlendirir ve nemin cildinizde uzun süre kalmasını sağlar. Cildinizdeki gözenek görünümü sıkılaştırır ve leke oluşumunu önler.

Kimlerin Leke Giderici Krem Kullanması Gerekir?

Leke giderici krem uygulamaları için bir uzman görüşü almanın önemi büyüktür. Değişen hava koşulları, yaşlanma, hormonal değişimler, alerjiler, kozmetik ürünleri kullanımı sebebiyle cildinizde cilt lekeleri oluşuyorsa cildinize uygun bir leke giderici krem kullanarak cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz. Sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarına sahipseniz leke karşıtı bakım kremi kullanarak cildinizi arındırabilirsiniz. Güneşin zararlı ışınları da ciltte güneş lekesi oluşumuna neden olmaktadır. Güneş koruyucu kullanımını aksatmamalı ve leke karşıtı güneş kremi kullanmaya özen göstermelisiniz.

Cilt Tiplerine Göre Hangi Leke Giderici Kremler Kullanılmalıdır?

Cilt tipinize uygun leke giderici krem seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey cilt tipinizin farkında olmaktır. Cilt tipinize göre leke giderici kremleri şöyle sıralayabiliriz:
  • Kuru bir cilt tipine sahipseniz, nemlendirilmeye ihtiyacı olan cildiniz için leke giderici kremlerin içerisinde mutlaka nemlendirici özelliğin bulunmasına özen göstermelisiniz.
  • Yağlı bir cilt tipine sahipseniz, sivilce ve akne oluşumu daha fazla görülebildiği için yapısı daha hafif, kolay emilebilen jel ve losyon kullanımı uygun olacaktır.
  • Hassas bir cilt tipine sahipseniz, kızarıklık, alerji ve tahriş gibi durumlar ile sıkça karşılaştığınız için özel olarak üretilen leke giderici kremleri tercih edebilirsiniz.
  • Karma bir cilt tipine sahipseniz, cildiniz hem kuru hem de yağlı bir yapıya sahip olması sebebiyle, yoğun yapıda olmayan nemlendirici etkisi yüksek olan ürünlerin kullanımı cildiniz için daha faydalı olacaktır.