index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
Saç bakım rutini sağlıklı görünen, parlayarak ışıldayan ve hacimli görünen saçlara sahip olmak için yapılan tüm uygulamaları kapsar. Saç tipiniz için tercih ettiğiniz bakım ürünlerini mevsime ve ihtiyacınız olana göre değiştirmek ve saç bakım rutininizi oluşturmanız gerekir. Saç bakım rutini çoğu kişi için yalnızca saçlarını yıkamak ve temiz tutmak ile sınırlıyken aslında saçları beslemekten ziyade saç yıkamanın sıklığı ile ihtiyacı olandan fazlasını vermek de saçlarınız için olumsuz ve zararlı bir durum olabilir. Saç tipinize ve ihtiyacına göre kuruluğunu ve yıpranmışlığının farkına vararak nemlendirmeyi sağlamak ve bu sayede saçlarınızın her daim sağlıklı görünmesini sağlamak sizlerin elindedir.

Doğru Şampuan Seçimi ve Arındırma

İlk adım saçınızın ihtiyacına uygun doğru şampuan seçimi yaparak saçınızı kirden ve yağdan arındırmaktır. Kuru saç yapısına sahipseniz ve yağlı saçlar için şampuan kullanırsanız saçlarınızı daha da kurutarak zarar verebilirsiniz. Yanlış şampuan seçimi ile saçlarınızın ihtiyacını görmezden gelirseniz, onarmaktan çok saçlarınızın olumsuz etkileneceğini unutmayınız. Bakımlı ve sağlıklı görünen saçlar için doğru şampuan tercih edilmesi önemlidir. Bu sebeple, şampuanı saç tipinize ve saçınızın ihtiyacına göre tercih etmeniz gerekir.

Saç Bakım Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin

Saç tellerini dışarıdan besleyen ve ihtiyacına yönelik nemi, dolgunluğu, hacmi ve parlaklığı sağlayan saç bakım kremlerini kullanmak da saçlarınızı sağlıklı gösteren bir diğer etkendir. Saç maskesi ve saç bakım kremi, durulanma gerektiren ve dışarıdan uygulanan ürünlerdir. Saç bakım ürünlerini seçerken, saçınızın boyunun ve saç uçlarınızın neye ihtiyacı olduğuna dikkat etmek ve ürünü buna göre seçmeniz gerekir.

Taramayı Kolaylaştırmayı Sağlayan Saç Spreyleri

Günlük olarak saç bakımı sırasında yapılan bir diğer işlem de saçlarınızı taramanızdır. Saçınızı doğru şekilde taramak ve dolaşmış saçlara zarar vermeden açmak gerekir. Böylece, kırılmalarını önleyebilirsiniz. Saç yoğunluğunuza göre tarak seçimi yapabilir ve ince telli saçlara sahipseniz saçlarınızı taramayı kolaylaştıran bir saç spreyi edinebilirsiniz. İnce telli saçlar daha çabuk ve hızlı bir şekilde birbirlerine dolanacağı için hem daha sağlıklı açmanız hem de canınızı yakmamak için kullanılacak taramayı kolaylaştırmayı sağlayan saç spreyleri büyük bir fayda sağlamaktadır.

Haftada 1-2 Kez Maske

Saç maskeleri saçlarınıza yoğun bakımı sağlarken aynı zamanda besler, onarır, parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Saç maskelerini haftada 1-2 kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saç maskeleri içeriğindeki formüller sayesinde banyodan önce kullanılabilir ve bir süre bekledikten sonra banyo rutininize devam edebilirsiniz.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Saç Serumu Kullanmaya Özen Gösterin

Saç serumlarının amacı saçlarınızın nemlendirerek şekil vermenizi kolaylaştırır ve saçlarınızın canlı ve parlak görünmesini sağlar. Özellikle sıklıkla saçlarınıza ısı işlemleri uyguluyor ve saçlarınızı düzleştiriyorsanız, kullanacağınız saç serumu ile kuru ve yıpranmış saç görünümünden uzak, saçınızın ihtiyacı olan nemi alarak sağlıklı görünen saçlara sahip olmanızı sağlar. Inside Out Hair Beauty Serum ile ihtiyacınız olan canlanmayı saçlarınıza kazandırabilirsiniz. Hair Beauty Serum içeriğindeki özel bileşenleri ile saç dökülmesini önlerken saçlarınızın hacimli görünmesini de sağlar. Ayrıca kullanımı ile saçlarınızı gürleştirir ve saçınızın derisini canlandırıp arındırma özelliği de içerir. Prebiyotik içeren formülü sayesinde saç derinizin florasını düzenleyerek fazla sebum oluşumunu engeller. Dışarıdan, çevreden gelen kir, toz gibi etkenlere karşı saçınızı korur.

Saç Bakımı Sıralaması Nasıl Olmalı?

Sağlıklı görünen saçlar için uygulanacak ürünler ve sıralaması önem taşımaktadır. Saç bakım rutini sıralaması şu şekildedir:
  • Saçlarınızın ihtiyacı var ise duştan önce saç bakım maskesi uygulayabilirsiniz. Böylece, kuru, yıpranmış ve boyalı saçlar için saç bakım rutininin ilk adımı atılmış olur.
  • Duş sırasında saçlarınızın ihtiyacına yönelik seçtiğiniz şampuan ve ardından saç kremini uygulayabilirsiniz.
  • Duş sırasında suyun ılık olmasına özen göstermeli ve çok sıcak suyun saç derinize olumsuz etkisi olduğunu da unutmamanız gerekir.
  • Banyo sonrasında saç bakımı için saç maskesi kullanımı yapabilirsiniz. Saç maskesi ürünleri haftada 1-2 kez kullanılır.
  • Saçınızı kurutmadan önce ısı işlemlerine hazır olması ve korunmasını sağlamak için saç serumu kullanabilirsiniz.
  • Saçlarınızı kuruttuktan sonra, canlı görünmesini, parlaklık kazanması ve dolgun görünmesi için saç bakım yağı uygulayabilirsiniz.
  • Saçlarınızın ihtiyacına yönelik durulanmayan saç kremi de kullanılabilir. Bu tamamen saçlarınızın yıpranma ve kuru olma özelliğine göre değişmektedir.