index
Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product Special for February 20% discount on the 2nd product

Yeni Yıl Hayallerin ve Kendi Öz Potansiyelin

Yeni Yıl Hayallerin ve Kendi Öz Potansiyelin

Merhaba kıymetli varlık. Sana bir sır vereyim mi? Senin bu evrendeki tüm yaratımla eş değer potansiyelde yaratım gücün var. Çünkü sen kendin tüm varlığınla yaratımsın. Tüm yaratımın gizemini içinde barındırıyorsun. Tıpkı bir tohumun henüz çiçek vermeden o çiçeğin tüm potansiyelini içinde barındırması gibi. İşte senin özün de tıpkı bu tohum gibi. Sen ne kadar farkında olursan, sularsan, beslersen özünü kendini tüm gerçekliğin ve güzelliğinle var edersin. Kendine yaşam verirsin ve yaşam da kendi yaratım gücüyle seni besler.

Kendi özünün farkında olmak nasıl mı olur?

Her şeyden önce kendine yakın olarak, sevgi ve şefkat dolu bir bağ kurarak. Bu bağ aynı zamanda gözlem içerir. Aslında çok basit çünkü seni sen yapan o eşsiz özün tüm yeteneklerini ve değerlerini kapsar. Bir çocuk düşün, kendini, tüm yetenekleri ile keşfeden. Heyecanı ve merakı ne kadar da masum, değil mi? Yaşam onun için keşif alanı. Düşünce kalkmaktan korkmuyor, tekrar tekrar deniyor; ta ki yürüyene kadar. Kendini ve yaşamı keşfederken ebeveynleri de onu izleyerek ve ona yardım ederek, onun özgünlüğünü ortaya koymasına ve yaşamasına izin verebilirler. Kendilerinin yönlerine yönlendirmeden onun kendi yönüne alan açabilirler. İşte tıpkı o çocuk gibi sen de parmak izindeki gizemleri, yüksek potansiyelini, seni sen yapan değerlerini ve yeteneklerini merakla, heyecanla, sabırla, sevgiyle keşfedebilirsin. Bunu yaparken de tıpkı o bahsettiğim yaşam veren ebeveynler gibi kendine sevgi, şefkat ve anlayışla yaklaşabilirsin.

Bugüne kadar kendine yaşam veren bir ebeveyn olma fikrini düşünmüş müydün hiç? Kendini öylesine sevmek, kendine öylesine değer vermek. Kendinin tüm hallerinin kabulünde olan bir sevgi. Bu sevgiden kaynaklı; kendinle anlayış ve şefkat içeren bir iletişimde olmak. Ve kendine inanmak.

Başkalarına duyduğun özeni kendine gösteriyor musun? Ne kadar değer veriyorsun kendine? Bu hayatta nelere değer olduğunu düşünüyorsun? Sen nelere değer olduğuna inanıyorsan o kadarı seninle olacaktır çünkü daha fazlasına tenezzül bile etmezsin. Yaratım gücün, kendi potansiyelini ortaya çıkarman ve çiçek açman tamamen öz değerinle ve öz sevginle bağlantılı.

Yeni yıla girmeden bir kağıt ve bir kalem alıp aşağıdaki çalışmayı yapabilirsin:

  • Hayatına şöyle bir bak, neler var hayatında? Özel hayatın, kariyer hayatın, sosyal hayatın, para ile olan ilişkin, hepsine tek tek bakabilirsin. Tüm bu yansımalar senin kendine verdiğin değerin ve kendi potansiyeline olan inancının yansıması olsa, kendinle ilgili neler fark edersin?
  • Yeni yıl ile birlikte neleri hayal ediyor, neleri davet etmek istiyorsun hayatına? Şimdi yukardaki farkındalıkla bunların hayatına yansıyabilmesi için kendinde neleri dönüştürmen gerekir? Nasıl bir sen tüm bunları hayatına yansıtabilir? Neye/ nelere inan veya inanmayan; neye ve nelere değer veren sen?
  • Bu farkındalıkla keşfettiklerini nasıl hayata akıtabilirsin? Eylem adımlarını yazabilirsin.

Yeni olan, hayatına ancak senin kendi öz potansiyelini keşfetmen veya sınırlandırdığın potansiyeline yer açman ile gelir. Aslında değişen değil özüne daha çok dönen ve onu besleyen, ona yaşam veren bir sen ile bu mümkün olur.

Sheila Koen

Öz Farkındalık ve Öz Dönüşüm Koçu