index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımının Püf Noktaları

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımının Püf Noktaları

Yaşlanma karşıtı cilt bakımı, günlük alışkanlıklarınızı düzenleyerek ve güneşin zararlı etkilerine karşı cildinizi koruyarak, yaşlanma belirtilerinin erken yaşlarda oluşmasını önlemek adına uygulanabilir. Cildinizin ihtiyacına yönelik ürünleri seçerek yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilir ve cildinizi besleyip koruyabilirsiniz. Bu şekilde ince çizgiler, lekelenme, kırışıklık gibi yaşlanma etkilerini yavaşlatmak mümkün olabilir.

Ciltteki Yaşlanma Belirtileri

Cilt, günbegün bir gün önce sahip olduğu sağlıklı ve pürüzsüz formunu kaybetmeye başlar. Dış faktörlerin ve tabii ki kişinin genetik faktörlerinin etkilediği bir süreç olan cilt yaşlanması, varlığını belirten çeşitli problemlere ev sahipliği yapabilir. Bu problemlerin başında, cildin ihtiyacı olan nem oranının zamanla azalması gelir. Bu nedenle cilt canlı görünümünü yitirir.

Nem oranı ciltte sebum üretimini destekler. Azalan nem oranı ile sebum üretimi de azalarak daha az üretilmeye başlanır ve böylece cildin donuk görünümü artar. Kolajen miktarındaki azalma ile de cilt yüzeyinde sarkma ve kırışıklık meydana gelir. Bunların yanı sıra güneşin zararlı ışınlarının etkisi ile ciltte oluşabilecek cilt lekeleri de yaşlanma belirtilerindendir.

Yaşlanma belirtileri, cildin nemsiz kalması ile kuruluk, cilt lekeleri, cilt sarkması, kırışıklık problemleri gibi çeşitli problemler ile cilt yüzeyinde etkisini gösterir.

Cilt Neden Yaşlanır? Cilt Yaşlanmasını Hızlandıran Etkenler Nelerdir?

Cilt yaşlanması, içsel ve dışsal faktörlerin birleşiminden etkilenen biyolojik bir süreçtir. Zamana bağlı olarak gelişen yaşlanmanın içsel yaşlanma, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma, dengesiz ve yetersiz beslenme, ayrıca su tüketimini yeterince yapmama ve hava kirliliği gibi faktörlere bağlı olarak gelişen dış yaşlanma etkileri iki farklı şekilde gerçekleşmektedir. Cilt yüzeyinde oluşan değişikliklerin çoğunda güneş hasarının yol açtığı çevresel etkilere bağlı olarak gelişen izler görülür.

Kolajen, cildin genç ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına katkıda bulunan önemli bir unsurdur. Kolajenin vücutta düzgün sentezlenmesi cildin onarılmasına yardımcı olur. Ancak güneş ışınlarının zararlı etkisi, kolajen miktarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum, cilt yüzeyinde ince çizgi ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Aynı zamanda cilt lekeleri de güneş ışığının zararlı etkileriyle ilişkilidir.

Sigara kullanımı, sağlıksız gıdaların tüketimi, vücudun ihtiyacı olan nemi sağlamak için yeterince su tüketmemek, makyajı temizlemeden uyumak, yetersiz uyku ile yorgun kalmak gibi zararlı davranış ve alışkanlıkların kırışıklıkların oluşmasında ve cildin yaşlanmasının hızlanmasında etkisi çok fazladır. Cildinizin sağlıklı görünmesini, nefes alabilmesini sağlamak için yaşam tarzınıza dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Cildinizin daha genç görünmesi ve yaşlanma izlerine karşı önlem almak için cildinizi korumanız gerekir. Yaşlanma karşıtı cilt bakımı erken yaşlardan itibaren önlem amaçlı uygulanarak cildin sağlıklı ve ışıltılı görünümü korunurken ayrıca daha ileri yaşlarda uygulanan yaşlanma karşıtı cilt bakımına göre etkisinde farklılık göstermektedir.

İlk Kural: Cildi Temiz Tutmak

Yaşlanma karşıtı cilt bakımı rutini oluştururken cildinize uygun bir temizleyici ürünü seçerek başlayabilirsiniz. Cildin çevrenin etkisi ile maruz kaldığı kirden, yağdan, kozmetik ürün kalıntılarından ve makyajdan arınması gerekir. Arındırılmamış ciltte gözeneklerin dolmasıyla sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunları ortaya çıkabilir. Cildinizi her gün düzenli olarak temizleyerek cilt problemlerini önleyebilir ve yaşlanma belirtilerinin oluşumunu engelleyerek yavaşlatabilirsiniz.

Kuru bir cilt tipine sahipseniz krem, yağlı bir cilde sahipseniz yağ içermeyen ürünlerle cildinizi temizleyebilirsiniz. Hassas ciltler için tahriş oluşumunu önlemek için kullanılacak ürünler cildinizin ihtiyacına uygun seçilmelidir. Sıcak su kullanımı da cildinizin doğal nemini bozabilir. Temiz bir cilde uygulanan yaşlanma karşıtı bakım ürünleri daha hızlı etki etmektedir.

Sağlıklı ve Dengeli Beslenme

Cildinize uygulayacağınız yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinin yanı sıra içten besleyerek de cildinizi destekleyebilirsiniz. Bunun için ilk adım dengeli bir beslenme düzeni oluşturmaktır. Hazır ve işlenmiş gıdalar vücut ve cilt sağlığınızı olumlu anlamda etkilemeyeceği gibi cildinizin pürüzsüz ve ışıltılı olmasını da engelleyecektir. Antioksidanlar, serbest radikaller ile savaşan ve cilt hücrelerini yenileyerek yaşlanma karşıtı etki gösteren değerli besinlerdir.

Güneş Işınlarına Karşı Önlem Alın

Yaşlanma belirtilerinin erkenden oluşmasının önüne geçmek için erken yaşlardan itibaren güneş kremi kullanmak gerekir. Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildi yıpratan, kurutan, lekelenme oluşumunu destekleyen ve cildin yaşlanmasına sebep olan bir durumdur. Özellikle bu sebepten, SPF korumasının 50 faktörün üzerinde olması iyi bir korumanın sağlanması için gereklidir.

Inside Out Everyday Cream gibi içeriğinde C ve E vitamini olan krem ve serumlar cildi besler ve güneşten gelecek zararlı ışınların hasar etkisine karşı cildi korur. A veya B3 vitamini içeren ürünler ise güneşten gelen zararlı ışınların cildinize olan hasarını düzeltmek için kullanılabilir.

Günlük Bakımınızı İhmal Etmeyin

Cildinizin günlük olarak ihtiyacı olan nemi ve temizliği başta olmak üzere, yaşlanma karşıtı bakımı da yapıp cildin sağlıklı kalmasını sağlayarak korumak mümkündür. Cildin özelliklerine göre cilt bakımı uygulamaları yapmak gerekir.

Cilt sorununuz bulunuyorsa cildinizin neme ihtiyacı olduğundan söz edilebilir. Bu sebeple cildinizi hem içten yeterince su tüketerek hem de dıştan nemlendirerek cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca kusursuz cilt görünümü için çok sıcak duş almaktan kaçınmalısınız ve cildiniz için takviye olarak dışarıdan nemlendirici serum kullanabilirsiniz. Güneş kremi, günlük bakımda mutlaka kullanılmalı, uygulamak için önce elinize ardından boyun ve göğüs kısmına sürerek tüm gün güneşe maruz kalacak teninizi korumaya almanız faydalı olacaktır.

Peeling Yapın

Peeling cildin en üst tabakasının kısmen soyulması, inceltilmesi işlemidir. Peeling cildinize derin bir temizlik yapıyor da diyebiliriz. Böylece cilt yüzeyi tazelenmiş ve yenilenmiş olur. Cildiniz daha aydınlık, pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

Peeling için en uygun zaman gece, uyku öncesidir. Peeling sonrası kızarıklık ve hassasiyet oluşabilmesi sebebiyle gece uygulanması ciltten bu etkilerin geçmesi için yeterli zaman olması anlamına gelir. Ayrıca peeling uygulama sonrası güneş ışığından uzak kalarak hassas cildinizin daha da tahriş olmasını önlemeniz gerekir. Bu sebeple gece uygulanan peeling ile gece boyunca güneş ışığından uzak kalarak hassasiyetin geçmesine zaman verilmiş olur.

Peeling yüze aşırı baskı yaparak uygulanmamalı, tavsiye edilenden daha uzun süre ciltte kalmamalıdır. Göz ve dudak çevresi hassas olduğu için peeling uygulanırken bu bölgelere gelmemesine özen gösterilmelidir. Yüzünüz gibi boyun ve dekolte bölgenizin de peelinge ihtiyacı olabilir. Uygulama ardından cildinizden ılık su yardımı ile durulayabilirsiniz. Aşırı ovalamaktan uzak durmak unutulmamalıdır. Ardından cildinize uygulayacağınız nemlendirici ürün ile cildinizi destekleyebilirsiniz. Gereğinden fazla peeling uygulamak cilt bariyerini zayıflatabilir.

Genellikle haftada 1-2 kez peeling uygulaması yeterli olmaktadır ancak bu cildinizin ihtiyacına göre değişebilir.

Cildinize Özel Nemlendirici Seçin

Sizin için uygun olan nemlendirici seçimi ile cildinizi koruyup geliştirmeniz mümkündür. Özellikle kış aylarında karşı karşıya kaldığımız soğuk hava şartları sebebiyle cildiniz kurumaya ve hassaslaşmaya başlayabilir. Akne ve parlama gibi sorunlara sebep olmayacak, cilt tipinize uygun bir nemlendirici ürünü tercih ederek her gün cildinize nem desteği sağlayabilirsiniz. Cildiniz yağlı da olsa her gün hafif yapıda ve yağ içermeyen nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Doğru ürün tercihiniz sayesinde yağlı yapıda olan cildinizi gerektiği kadar nemlendirip olası sivilce ve akne gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz. Kuru cilt tipine sahipseniz gün içerisinde cildinizin ihtiyacı kadar nemlendirici ürünü tekrar tekrar kullanabilir ve cildinizin nem dengesini korumasına destek olabilirsiniz.

Inside Out Everyday Cream ile cildinizin sıkılaşmasına destek olabilir, daha sıkı, pürüzsüz cilt görünümünü elde edebilirsiniz. Gözeneklerin sıkılaşmasını ve yeni leke oluşumunu önleyen etkisi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.

Yumuşak Bir Temizleyici Kullanın

Cildinizi her gün temizlemek cildinizde gözeneklerinizi tıkayabilecek kir ve yağ gibi etkenlerden uzaklaştırarak rahatlatacağı gibi aynı zamanda sonrasında kullanacağınız ürünlerin cildinize kolayca nüfuz etmesini sağlar. Kuru cilt tipine sahipseniz krem yapıda, yağlı bir cilt tipine sahipseniz yağ içermeyen köpüklerle cildinizi temizleyebilirsiniz. Hassas cilt tipine sahipseniz tahrişi önlemek için bir uzmandan destek isteyebilirsiniz. Cildinize temizleyici uyguladıktan sonra arındırmak için ılık veya soğuk su tercih ederek ve çok fazla ovmadan yıkayarak kurulayabilirsiniz. Çok sıcak su kullanmak cildinizin doğal nem dengesini zedeleyebilir. Bazı durumlarda temizleyici ürün yeterli gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda seçeceğiniz çift aşamalı temizlik ile cildinizden güneş kremi gibi ürünleri arındırabilirsiniz.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Yaşlanmayı Hızlandıran Alışkanlıklarla Vedalaşma Zamanı!