index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Yaşlanmayı Hızlandıran Alışkanlıklarla Vedalaşma Zamanı

Yaşlanmayı Hızlandıran Alışkanlıklarla Vedalaşma Zamanı

Yaşlanmayı durdurmak ve ortadan kaldırmak her ne kadar mümkün olmasa da yaşlanmayı geciktiren ve yavaşlatan etkenler bulunmaktadır. Yaşlanmayı hızlandıran etkilerden uzak durarak cildinizin ihtiyacı olan ürünleri tercih ederek yaşlanmayı yavaşlatabilirsiniz.

Yaş ilerledikçe ciltte bazı değişiklikler meydana gelir. Kolajen miktarının vücudunuzda azalması ile cildinizin sıkılığı bozulabilir, cildinizde kuruluk meydana gelmesi ile ince çizgiler ve kırışıklık görünümü görülebilir. Yaşlanma süreci kaçınılmazdır. Ancak birkaç ufak detaya dikkat ederek bu süreci yavaşlatmak mümkündür.

Kötü Beslenmeyin

Kötü beslenme, birçok hastalığa yol açabilir. Bu hastalıklar, kişinin hayat kalitesini düşürüp sıklıkla başka hastalıklara bünyeyi açık hale getirebilir. Sıklıkla şekerli, yağlı ve işlenmiş gıdalar tüketmek yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Cildinizin erken yaşta yaşlanma belirtileri göstermesini istemiyorsanız yaşlanmayı geciktiren besinleri tüketmeye gayret etmeli ve egzersizi hayatınızın rutini haline getirerek fiziksel olarak da dinamik olmayı tercih edebilirsiniz.

Zamanın yetmediği ve yorgun olduğunuz birçok günde dışarıdan yemeyi tercih ederek besin değeri düşük, yüksek yağ oranına sahip ve içinde fazlaca şeker barındıran fast food ürünleri ile cildinizin sıkılığından nem dengesine kadar bir çok doğal oranı bozup yaşlanma hızınızı artırıyor olabilirsiniz.

Bu kötü besinlere fast food, kola, hazır meyve suları, işlenmiş et ve et ürünleri, fazla tuzlu yiyecekler, cipsler, çikolatalar ve kızartmalar örnek olarak verilebilir.

Her mevsimin kendine özgü sebze ve meyveleri bulunur. Bu besinler hem sağlıklı hem de besleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca içerdikleri doğal nemlendirici, besleyici ve onarıcı özellikler sayesinde düzenli meyve ve sebze tüketimi cildinizin yaşlanma belirtilerini önlemede ve onarmada etkili olabilir.

Susuz Kalmayın

Vücudu dinç tutan, tüm organlarınızın ve cildinizin ihtiyacı olan nemi gün içinde yeterli su içerek sağlayıp koruyabilir ve yaşlanma hızını yeterli miktarda su tüketimi yaparak azaltabilirsiniz.

Vücudunuzun susuz kalması cilt kuruluğuna sebep olarak cildinizde ince çizgi ve kırışıklık görünümünün oluşmasını sağlar. Bu nedenle dışarıdan takviye olarak cildinize uygulayacağınız nemlendiriciler kadar doğal yollardan su tüketimi de cildiniz ve vücudunuz için gerekli ve sağlıklıdır.

Cildinizi Nemsiz Bırakmayın

Su içerek vücudunuzun içsel olarak ihtiyacı olan nem dengesini korumasına destek olurken dışarıdan cildinizi düzenli olarak nemlendirerek çizgi ve kırışıklık oluşumlarını önleyebilirsiniz. Nemlendirici kullanımı cildinizin tipine ve yine cildinizin ihtiyacına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Her cilt tipinin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Hyaluronik asit içeren bir serum kullanarak cildinizin yaşlanma hızını yavaşlatabilirsiniz.

Asla Makyajla Uyumayın

İster özel bir gün ister günlük yaşam için yapmış olduğunuz makyajı akşam eve geldiğinizde mutlaka çıkarmanız gerekir. Makyaj temizlenmediğinde ciltte kalan makyaj kalıntıları gözenekleri tıkayarak cildin yenilenme sürecini kesintiye uğratır. Cildin gece yenilenmesini sağlamak ve engellememek için etkin bir cilt temizliği yapılarak sonrasında uykuya geçilmelidir. Aksi halde cildinizin hızla bozulmasına ve yaşlanmasına sebep olabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Bakımı İhmal Etmeyin

Yaşlanma karşıtı bakım ürünleri, cildinizde belirtiler başlamadan önce kullanılarak zamana karşı önlemler almanın ve yaşlanma etkilerini yavaşlatmanın etkili bir yoludur. Bu şekilde olası yaşlanma etkilerini önceden engelleyerek yaşlanma belirtilerini ve etkilerini daha etkili bir şekilde kontrol altında tutabilirsiniz.

Inside Out Collagen Beauty – Takviye Edici Gıda, vücudunuzun kolajen sentezini destekler, cildinizin parlak olmasına ve nemli kalmasına yardımcı olur. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kırışıklık karşıtı bakım yapar ve cildi yaşlanma etkisine karşı korur. Cildinizde oluşan kızarıklıkların giderilmesini sağlar ve daha genç ve sağlıklı cilt hücrelerinin oluşmasını destekler.

Güneş Kremini Unutmayın

Günümüzde zararlı UV ışınları ile birlikte cildinizi bu zararlı ışınlara karşı korumak daha ciddi bir mesele haline gelmektedir. Cildinizin yaşlanmasını hızlandıran faktörlerin başında güneş koruyucu kullanmadan cildinizin güneşe maruz kalması gelir.

Öyle ki, güneş kremi yalnızca yaz sıcağında değil aynı zamanda bahar aylarında hatta kış aylarında bile kullanılmalıdır. Böylece cildinizde oluşabilecek güneş lekesi gibi cilt sorunlarının oluşumu engellenir. Güneş, zararlı ışınları ile yaşlanma belirtilerini artıran ve ciltte olumsuz bir çok probleme yol açan bir faktördür.
UVA ve UVB koruması içeren güneş kremleri ile cildinizin yaşlanmasını geciktirebilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz. Ayrıca kırışıklık ve lekelenme oluşumunun önlenmesini destekleyen güneş kremleri her mevsimde kullanılmalı ve mutlaka gün sonunda yağ bazlı bir temizleyici ile cildinizden arındırılmalıdır.

Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımının Püf Noktaları…