index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

6 Adımda Cilt Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Cilt Nasıl Temizlenir?

6 adımda cildinizi nasıl temizlersiniz?
Hemen hemen her kadın cildinin kusursuz ve parlak görünmesini ister. Cildin canlı ve enerjik görünmesi için makyaj hileleri kullanılsa da geçici bir çözüm olduğu unutulmamalıdır. Sağlıklı ve parlak bir cilt için düzenli cilt bakımı ve günlük temizlik şarttır. Yüzümüz, heyecanımızı, üzüntümüzü, mutlu ya da stresli anlarımızı ortaya çıkaran bir tuval gibidir. Tuvalin yüzeyi ne kadar pürüzsüz olursa ressamın hayalini gerçekleştirmesi o kadar kolay olur. Günde sadece 20 dakikanızı evde cildinizi temizlemek için ayırarak ışıltılı ve kusursuz bir cilde sahip olun. Peki doğru cilt temizliği nasıl yapılır? Size özel iyi bir cilt temizliği ve bakımı için izlemeniz gereken 6 adım...

1. Yüzünüzü yıkayın
Pürüzsüz bir cildin ilk kuralı yüzünüzü temizlemektir. Her gece yatmadan önce ve sabah uyandığınızda cilt tipinize uygun bir ürün ile yüzünüzü özenle yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Kullandığınız suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Daha sonra cilt tipinize uygun temizleme sütünü bir pamuğa alın ve kalan kir ve makyaj kalıntılarını gözenekleri açarak temizleyin. Bir pamuğu cildinize nazik, dairesel masaj hareketleriyle uygulayarak cilt hücrelerinin canlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

2. Buhardan sonra
Yüzü yıkadıktan sonra cilt gözenekleri açılır. Yüzünüzü derinlemesine temizlemek için gözenekleri daha fazla açmanız gerekir. Bu noktada en büyük yardımcınız evde yapabileceğiniz steam uygulamasıdır. Suyu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. Tencerenin üzerine eğilerek derisinin tutabildiği kadar bekleyin ve ardından temiz bir bezle suyunu silin. Özellikle yağlı ciltler için eşsiz bir etki yaratan buhar uygulaması, cilt gözeneklerinin tamamen açılmasını sağlıyor. Ardından gözenekleri sıkılaştırmak ve cilt sıcaklığını normale döndürmek için yüzünüze bir buz küpüyle masaj yapın.

3. Peeling
Peeling, cilt temizliğinin en önemli parçasıdır. Cilt yüzeyindeki ölü cilt hücreleri cildinizin mat görünmesine neden olur. Ölü cilt hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olan peeling'i günlük cilt temizleme rutininize mutlaka eklemelisiniz. Cilt yapınıza uygun bir peeling ürünü satın alabilir veya evde doğal bir peeling hazırlayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kasede karıştırın ve karışımı yüzünüze uygulayın. Yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın ve yaklaşık 3 dakika bekleyin, ardından ılık su ile yıkayın.

4. Çay maskesi yapın
Cilt tipi ne olursa olsun nemlendirici yüz maskesi kullanmak cildi yumuşatır ve cilt tonunu dengeler. Cilt tipinize uygun maskeleri evde de kullanabilirsiniz. Yağlı cildiniz varsa kil maskesi, kuru cildiniz varsa avokado maskesi kullanabilirsiniz. Maske, cilt üzerinde sıkılaştırıcı ve temizleyici etkisi olduğu bilinen muz, domates ve papayadan da yapılabilir. Normal veya kuru bir cilde sahipseniz ve doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız sandal ağacı tozunu gül suyuyla karıştırarak kuruyana kadar yüzünüze sürün. Günlük rutininize ekleyeceğiniz maskeler ile ışıldayan bir cilde kavuşun.

5. Tonik Kullan
Cilt hücrelerini güçlendiren tonik uygulaması cilt temizliğinin önemli bir parçasıdır. Aynı zamanda cildin pH dengesinin koruyucusu olarak evde önemli tonikler hazırlanabilir. 1 orta boy salatalık ekleyin ve süzün. Ortaya çıkan salatalık suyunu pamuklu bir bezle cilde uygulayın.

6. Nemlendirir
Cilt temizliğinin ve bakımının son adımı nemlendirmektir. Cildinizi temizledikten ve toniği uyguladıktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Cildiniz kuru ise alkol içermeyen nemlendiricileri, yağlı, akneye eğilimli bir cildiniz varsa yağ önleyici nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.