index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirerek Cilt Sorunlarını Nasıl Önlersiniz? 

Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirerek Cilt Sorunlarını Nasıl Önlersiniz? 

Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirerek Cilt Sorunlarını Nasıl Önlersiniz?

Cilt, insan vücudundaki en büyük organdır. Yaşam tarzınız ve sağlığınızın genel durumu hakkında birçok şey gösterir. Ve bu sorunla karşılaştığınızda bunun suçlusu genellikle yemek listenizdir.

Peki cildinizin mükemmel olmasını engelleyen nedir? Cildin erken yaşlanması birçok kişinin karşılaştığı ciddi bir sorundur. Her şeyi denemenize rağmen kaynağını bulamadıysanız, nedeni muhtemelen düşük kalorili yiyecekleri olması gerekenden fazla tüketmektendir. Bu tarz yiyecekler kan şekeri düzeyinde ani artışlara neden olur. Bu belli bir süre devam ederse sorun yaratmaz. Ama uzun süreli olduğunda içinde cildin erken yaşlanmasının da olduğu hoş olmayan sonuçlar doğurur. Cildiniz donuklaşır ve kurur. Vücut ayarlarınızda alt üst olur. Sonuç olarak vücudunuz içindekinin hangi yiyecek olduğunu anlamamaya başlar ve onu ne yaptığını bilemez. Bu ürkütücü durumun oluşmaması için tüm o değişik kalorili alternatif yiyecekler yerine, yiyecekleri doğal halleriyle tüketmelisiniz. Kilo vermenin en iyi yolu sağlıklı beslenmeyle düzenli egzersizi birleştirmektir. Yani vücut işleyişi ve cildinizin durumunu düzeltmek için en kısa sürede tüm o kraker diyetlerine son vermelisiniz.

Diğer önemli bir sorun alında kırışıklıklar ve ciltte kuruma. Alın kırışıklıkları kaçınılmazdır. Ama bunun yanında bir de ciltte kuruma gözleniyorsa bu çok fazla şeker ve tatlandırıcı tükettiğinizin bir işareti olabilir. Almanya Münster Üniversitesi dermatoloji bölümü uzmanlarınca yürütülen bir araştırmaya göre şeker, kolajen ve elastine zarar veriyor. Bu yapı taşları özellikle alın bölgesinde etkili. Çünkü en az cilt yağını bu bölge içeriyor. Tatlandırıcıların etkisi de şekerle aynı. Ama fruktoz kolajene normal şekerden de fazla zarar veriyor. Cildinizin iyileşmesi için beslenmenize somon, alk, hindi ve maydanoz ekleyin. Bunlar en iyi doğal kolajen kaynakları. Alındaki kırışıklıkların oluşmasını mümkün olduğunca ertelemek istiyorsanız düzenli olarak cildinizi temizlemeyi ve ölü hücrelerden arındırmayı unutmayın. Ve en önemlisi güneş kremi kullanın. Bu cildinizi erken yaşlanma, cilt kanseri ve diğer ciddi sorunlardan koruyacaktır.

Akne ve kızarıklık her zaman düşmanımız. Akne dünyanın her yanındaki insanlar arasında tartışmasız en yaygın cilt sorunudur. Bazıları sorunun asıl nedenini bulup yok edip ciltlerini kesin olarak bu sorundan kurtaracak kadar şanslıdır. Bazılarıysa mümkün olan her şeyi denerler ama yine de sorunları devam eder. İkinci gruptansanız inek sütü ve süt ürünlerine dikkat edin. İnek sütü, buzağıların büyümesine yardımcı olan hormonlar içerir. Ama insanlar bunu içtiğinde ciltlerinde çok küçük iltihaplar oluşur. Ve bu sadece laktoza duyarlı kişiler için geçerli değildir. Eğer herhangi bir akne veya iltihap sorunu yaşadıysanız alerji testi yaptırmalısınız. Ama herhangi bir alerjiniz olmadığından eminseniz tükettiğiniz süt miktarını azaltmaya çalışın. Ayrıca deniz ürünleri ve balık yağı gibi iyottan zengin olduğu için iltihapla mücadele eden besinlere beslenmenizde yer verebilirsiniz. Akneyle savaşta en iyi strateji, beslenmenizin bir öğesini bir hafta boyunca tüketmemek. Ve cildinizdeki değişiklikleri gözlemlemektir. Öncelikle süt ürünlerini beslenmenizden yedi gün süreyle tamamen çıkarın. Ve cildinizin nasıl tepki verdiğine bakın. Cildiniz çok daha pürüzsüz görünüyorsa sorun sütte demektir. Herhangi bir değişiklik yok ise her gün tükettiğiniz başka bir besin cildinizin isyan etmesine yol açıyordur. Düzenli olarak tükettiğiniz gıdaları bu şekilde bir bir tüketmeyerek cildinizin esas düşmanını bulabilirsiniz.

Burun deliklerinin ve göz kapaklarının üstünde kılcal damarların belirginleşmesi sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Burun deliklerinizin ve göz kapaklarınızın üstünde kılcal damarların belirginleştiğini fark ederseniz bu acılı ve baharatlı yiyecekleri azaltmanız yönünde vücudunuzun bir uyarısıdır. Evet, lezzetleri müthiştir ama vücudunuzdaki bir çok işlemi arttırır. Metabolizmanız hızlanır, vücut ısınız artar ve kan akışınız hızlanır. Bu da kılcal damarların çok daha belirginleşmesine yol açar. Bu sorundan tamamen kurtulmak için yaşam tarzınızı değiştirin. Belirgin kılcal damarlar kan damarlarınızda bir şeylerin yolunda gitmediğine işaret eder. Uyku düzeninizi normal hale getirin. Stres düzeyine dikkat edin. Beslenme şeklinizi değiştirin ve daha çok egzersiz yapın. Cildiniz eski şekline kavuşsun.

Güzellik bütünseldir. İçerde başlar ve dışarıya yansır. Güzelliğimizi tamamlamak için doğru beslenmeliyiz. Kullanacağımız besin takviyeleri ile destekleyerek bütünsel güzelliğe sahip olabiliriz. Güzelliğinizi tamamlamak sizin elinizde. Kendinize uygun olan ürünleri kullanarak beslenmenizi de talviye etmelisiniz.