index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Saç Serumu Nedir?

Saç Serumu Nedir?
Saç serumları, çeşitli faydaları sebebiyle tercih edilen ürünlerdendir. Saç serumu kullanımı, saçınızı yumuşatır, kabarmasını önler, parlaklık kazandırır, ısı, toz ve kirlilik gibi çevresel olumsuz etkilere karşı kalkan görevi üstlenir ve aynı zamanda saçınıza uygulayacağınız sıcak şekillendiricilerin zararlı etkisini azaltmaya yardımcı olur. Saç serumunun kullanımı ise saçlarınızı yıkadıktan sonra şekillendirmeden önce saça uygulanarak tamamlanır.

Saç Serumu Nedir?

Günlük yaşamınızda saçlarınız türlü zararlı madde ve çevresel koşula maruz kalmaktadır. Hava şartları, kirli hava, saç yapınızın yağlı ya da kuru olması gibi sebepler saçlarınızın isteğiniz dışında bir görüntü sergilemesine sebep olabilir. Saç serumları, zarar gören saçları onarır ve bakım yapar. Dökülen, kırılan, mat görünen ve cansız saçlar için saç serumu kullanımı bu gibi durumların üstesinden gelmeyi amaçlar ve saçı onarır. Saç serumu, saçınızı hacimli ve parlak göstermeyi amaçlayan silikon bazlı bir üründür. Saçınıza ihtiyacı olan nemi vererek saç köklerinizi besler ve böylece saçınızı çeşitli alanlarda destekleyip iyileştiren bir üründür. Saç serumu, saçın köklerinden ucuna kadar bakım yapabilir. Saç kökleri zarar görenler için özellikle tercih edilen saç serumları, ortaya çıkan donuk, mat, sönük ve cansız saç yapısını onarır. Saç serumunun içinde bulunan formül sayesinde saçınızı güneşin zararlı ışınlarından, toz, hava kirliliği gibi pek çok farklı olumsuz koşula karşı korur. Aynı zamanda saç serumu kullanımı saç derisine nüfuz ederek saçlarınızın parlak ve daha güçlü olmasını sağlar.

Saç Serumu Ne İşe Yarar?

Saç serumu saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saç serumunun içeriğinde kullanılan bazı silikon türleri ışığı yansıtmaya yardımcı olarak genel parlaklık görünümünün artmasını destekler. Ayrıca duştan önce ya da sonra kuru ya da ıslak saça farklı kullanım şekilleri ile saça uygulanabilir özelliğe sahiptir. Saçlarınızdaki dolaşmaları ve karışıklığı azaltır, saçınızın pürüzsüz olmasını sağlayarak düğümlenme olasılığını düşürür. Saç serumu, dolaşık saçları açıcı etkisi ile saçınızın daha kolay taranmasını ve şekillendirilmesini kolaylaştırır. Saç yapınız ince telli ve zayıfsa kuru bir görünüme sebep olabilir. Saç serumlarının içeriğindeki silikon, zayıf saç tellerine ağırlık katarak onlara daha fazla hacim kazandırır. Bazı saç serumlarının içeriğinde kabarma ve elektriklenme karşıtı olan hidrolize proteinler bulunur. Saç bakım serumunun saçın kabarmasını önleyici etkisi ile saçlarınızın pürüzsüzlüğünü artırmaya yardımcı olur. Saç tipiniz düz, dalgalı veya kıvırcık olabilir. Her saç tipine özel olacak şekilde farklı saç serumları bulunur. Inside Out Hair Beauty Serum’u saçlarınıza uygulayarak saçınızın görünümünü hacimlendirebilir, içindeki özel formülü sayesinde dökülmesine karşı besleyip güçlendirebilirsiniz. Saçınızın derisini canlandıran bu serum aynı zamanda saçlarınızı kirden ve yağdan arındırır. İçeriğindeki prebiyotik ile saç derinizin florasını düzenlemeye yardımcı olur ve çevreden gelen kirletici, olumsuz etkilere karşı korur.

Saç Serumu Ne Zaman Kullanılır?

Farklı yapıda ve uygulama yöntemi içeren saç serumları olsa da genellikle saç serumları, temiz ve nemli saça, saçlarınızı şekillendirmeden önce uygulanır. Serum bakım kremleri, her saç yıkama anında saç bakım kremi yerine dahil edilebilir.

Saç Serumu Nasıl Kullanılır?

Saç serumunu kullanmak için öncelikle saçınızın kuru, ince ya da kalın telli, boyalı, kıvırcık gibi saç tipinize ve şekline uygun olan saç serumu seçerek başlayabilirsiniz Saç serumu temiz ve nemli saça uygulanır. Bu sebeple saçınızı havlu ile kuruttuğunuzdan ya da hafif nemli bıraktığınızdan emin olmalısınız. Avucunuzun içine dökeceğiniz bir kaç damla saç serumunu, avuçlarınız arasında ısıttıktan sonra saçınıza uygulayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, saçınızın uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak serum miktarının değişmesidir. Saç serumu uygulanırken saçın uçlarından orta kısmına doğru ilerlenir. Saç diplerine sürmemeye özen göstermek gerekir. Saç serumunu saç diplerine kullanmak saçın yağlı görünmesine neden olabilir. Saçlarınıza uygulama yaparken nazik olmaktan kaçınmayın. Sert hareketler saçınıza zarar verebilir. Serum uygulamasını bitirdikten sonra tarak yardımı ile serumu saçın tamamına dağıtın. Ardından istediğiniz gibi saçınızı şekillendirebilirsiniz. Ayrıca tekrar yıkama gereksinimi olmadığı için kullandıktan sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Saç Serumu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç derisine nüfuz ederek saçların daha sağlıklı, parlak ve hacimli görünmesine destek olan saç serumlarının doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Saç serumunu kullamadan önce saçınızın neye ihtiyacı olduğu bilmeli ve serumu ona göre uygulamalısınız.. Saç serumunun türü önemli olduğu gibi uygulama şekli de önemlidir. Doğru yöntemle uygulanan saç serumu, ondan fayda almanızı sağlar. Bu sebeple saç serumu kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
  • Saç serumu nemli saça uygulanır ve sonrasında durulama gerekmez.
  • Saç serumu seçerken saç tipinizi göz önünde bulundurmalısınız.
  • Fazla miktarda serum kullanmak saçın ağırlaşmasına ve yağlı görünmesine neden olabilir. Birkaç damla yeterli olacaktır.
  • Saç serumunu temiz bir saça uygulamak ürünün daha iyi emilmesine yardımcı olur.
  • Saç serumunu düzenli olarak kullanmak uzun vadeli etkiler elde etmek için önemlidir.

Saç Serumu Saç Çıkarır mı?

Saç serumları, saçınızla ilgili yaşadığınız sorunları hafifletmek ve saçlarınıza bakım yapmak için kullanılan ürünlerdir. Aşırı serum kullanımı saç dökülmesine yol açıp saçlarınızı kurutabilir. Bu sebeple ürün kullanım miktarına dikkat etmek gerekir. Saç dökülmesine karşı özel formül içeren saç serumları, saç çıkarma özelliğini içinde barındırmaz. Saç bakım serumları saç derisi ve saçın sağlığını iyileştirir, onarır. Daha canlı, parlak saçlar, güçlü saç yapısı gibi saçları olumlu anlamda destekler ancak yeni saç oluşumu için bir destekte bulunmaz.

Saç Serumu Saçta Ne Kadar Kalmalı?

Temiz ve nemli saçınız için saç serumunu kullanmadan önce şişesini çalkalamalı ve elinize ürünü alarak yavaşça saçlarınıza uygulamalısınız. Saç serumu krem formunda ise uygulama sonrasında durulama yapmanız gerekebilir ancak genellikle saç serumları likit yapıda olması ile bilinir. Saç serumunun saçta ne kadar süreyle kalması ürünün formülasyonuna ve kullanım talimatlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak ürün etiketinde belirtilmedikçe saç serumunun saçta bir süre kalmasında bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bazı insanlar serumun etkisini uzun süre korumak amacıyla saçlarını gece boyunca serumlu bırakabilirken, diğerleri saç serumunu sadece şekillendirme veya düzenleme amaçlı kullanabilir ve kısa bir süre sonra yıkayabilir.

Saç Serumu Kullandıktan Sonra Yıkanır mı?

Saçlarınızı sık sık yıkıyorsanız saç derinizin kuru olması söz konusu olabilir. Bu durumda saç bakım serumunu banyo öncesinde kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Saç bakım serumu uzun süre saçta bekleyebilir ve istediğiniz zaman saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saç serumu, saçın daha sağlıklı, parlak ve yumuşak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Bu nedenle birçok kişi saç serumunu uyguladıktan sonra saçlarını yıkamaya ihtiyaç duymaz. Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Saç Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler & Saç Serumuyla Saç Sağlığı Nasıl Korunur?