index
750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim 750 TL Üzeri Sepette Yüz Yıkama Jeli Hediye • Yeni Üyelere Özel %10 Ekstra İndirim

Saç Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Saç Serumuyla Saç Sağlığı Nasıl Korunur?

Saç Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Saç Serumuyla Saç Sağlığı Nasıl Korunur?

Saç sağlığı, önemsenmediğinde tüm saçın cansız, donuk ve sönük görünmesine neden olur. Yeterince iyi beslenememe, uzun süreli açlık, protein eksiklikleri, hormonal bozukluklar gibi rahatsızlıklar saç sağlığının kaybedilmesini sağlayabilir. Yaş alımı da saç yapısı ve görüntüsünde farklılıklara yol açar. Uzama hızı ve saç miktarında yaş alımı ile görülen bir azalma mevcuttur.

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Yapılması Gerekenler

Saçlarınızın ışıl ışıl parlaması ve sağlıklı görünmesi için yapabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır. Dengeli beslenmek yalnızca vücudunuzun sağlığı için değil aynı zamanda saçlarınızın sağlığı için de gereklidir. Sebze, meyve ve mantarlarda bulunan beta-karoten saç sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Beta-karoten, A vitaminine dönüşür ve sebum yapmakla görevli olduğu için hem cilt hem de saç sağlığını etkiler. Sebumun saçları etkilemesi ise kepek ve kuru saç problemlerine karşı alınmış önlem demek. Bu sebeple beslenme düzeninizde ıspanak, havuç, balık, yumurta gibi yiyecekleri eksik etmemelisiniz.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için saçınızın yapısına ve ihtiyacına uygun şampuan tercihi de önemlidir. Haftada bir kez de olsa saçınızı arındırıcı içerikli bir şampuan ürünü ile kirden, zamanla saçı donuklaştırıp parlaklığını yitirmesine neden olan yağdan arındırmak saçınızın onarılmasına yardımcı olacaktır.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için evde de deneyebileceğiniz bazı bakım önerileri bulunmaktadır. Bu bakım önerileri argan yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi doğal yağlardan oluşur. Yıpranan saç tellerini onarmaya yardımcı olan bu yağlar saçınıza canlılık vererek parlaklığı artırırlar. Saç bakım yağlarını alırken de içeriğinde olan yağlara ve kimyasal bileşenlere dikkat ederek saçınıza bakım yaparken zarar vermeyi önleyebilirsiniz.

Soğuk su ile duş alımı da parlak saçları destekler. Genellikle duştan çıkmadan önce kısa bir süre saçı soğuk su ile yıkamak, saçınızın parlaklığını artırır ve kabarma ve elektriklenmenin önüne geçer.

Saç tipiniz kıvırcık, düz, bukleli veya dalgalı olabilir. Saçınıza uygun bir fırça ya da tarak bulamazsanız saçınızı taramak sizin için gitgide zorlayıcı olabilir. Zayıf ve kolay kırılan saç telleri için doğal kıllara sahip olan ve saça zarar vermeden saçları ayıran saç fırçalarını tercih edebilirsiniz. Kıvırcık saça sahipseniz, güçlü ve esnek telleri olan ve saç tellerine zarar verip koparmadan tarayabilecek fırçalara bakabilirsiniz.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken bir diğer yöntem saç kurutma yöntemidir. Saç kurutma makinesi saçlarınızın nemini alıp ıslaklığını kuruturken fazla sıcaklık ayarında olması saçınızın yıpranmasına neden olabilir.

Uyurken nemi cildinizden ve saçınızdan emmeyen ipek bir yastık kılıfı kullanarak saçınızın parlaklığına katkıda bulunabilirsiniz. Saçlarınıza haftada bir kez uygulayacağınız nemlendirici maske ile maksimum parlaklık elde edebilirsiniz.

Saçınızı Düzenli Olarak Kestirin

Saç şekillendiricilerin ısısı, yazın güneşten gelen ışınlar, kış aylarında ise soğuk havaya maruz kalmak saçlarınızda kırılmaya yol açabilir. Saçınızı bakım ürünleri ile onarabilir ve yıpranmış görünümden kurtulabilirsiniz. Bunun yanı sıra kırılan saçların sağlıklı görünüme kavuşarak daha sağlıklı uzayabilmeleri için düzenli kestirmek gerekir. Pürüzsüz saçlar için mevsim geçişlerinde saçınızdaki kırıkları aldırmak ve sonrasında rutin bakımlarınıza devam etmek size ve saçınıza fayda sağlayacaktır.

Saçınıza Nem Depolayın

Saçınız nemini hava şartları ve ısı ile şekillendirme sonucunda kaybeder. Nemini kaybeden saç bakımsız görünür. Zengin içerikli saç yağlarını kullanarak nemini kaybeden saçlarınızı onarabilirsiniz. Doğal bitki özleri ve vitamin içeren saç yağlarını saçınıza uygulayarak nem dengesini sağlamada destek olarak ışıltı kazandırabilirsiniz.

Serumla Saçınızı Onarın

Saç serumlarının içeriği ve formülü diğer bakım ürünlerine göre daha yoğundur ve bu sebeple serumlar saç tellerine daha hızlı bir şekilde etki eder. Saçınızın ihtiyacı olan besinleri ve nemi saç telleriniz bünyesine alır. Saç serumu ürünleri çeşitlilik gösterir ve kullanım şekilleri de bu ürünlere göre değişkenlik gösterir.

Saç serumu temizlenmiş saçı şekillendirme öncesinde kullanılabileceğiniz gibi aynı zamanda banyo sırasında saçlarınızı şampuanlayıp bakım kremi uyguladıktan sonra da saç serumu kullanabilirsiniz.

Inside Out Hair Beauty Serum ile saçlarınızın hacmini artırıp, dökülmesini önleyip aynı zamanda saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. İçeriğindeki özel formülü sayesinde saç dökülmesini önler. Saç hacmini arttırmaya yardımcı olarak saçınızı güçlendirir. Saçınızın derisini canlandırır ve arındırır.

Saç Derinize Bakım Yapın

Bakım rutinlerinizin arasına saç derisine bakım yapmayı da ekleyebilirsiniz. Saç derisine bakım yapmak çoğu kişinin aklına gelmese de sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saç derisine bakım yapmanın önemi büyük. Saç derinizin sağlıklı olabilmesi için uygulanacak adımlar ise ürettiği yağı temizlemek için saçınızı yıkamak ve saçınızda çok sebum üretimi varsa kepek, aşırı yağlanma, dökülme gibi problemlerin önüne geçmek. Saçlarınızı çok fazla sıcak su ile yıkamak derinizin hassaslaşmasını ve saç dökülmesine sebep olabilir. Bu sebeple, ılık su ile saçlarınızı yıkamaya özen gösterebilirsiniz.

Bakım Rutininizi Hava Koşullarına Göre Belirleyin

Vücudunuzun ve cildinizin her zaman ihtiyacının farkında olmak önemli. Mevsimlere göre ve mevsim geçişlerinde cildinizin ve saçlarınızın ihtiyacı değişebilir. Bu nedenle farklı bakım rutinlerini uygulayabilirsiniz. Yaz aylarında UV korumalı ürünler kullanarak güneş ışınlarına karşı saçlarınızın kurumasını ve bakımsız görünmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca güneş ışınları gibi havuz ve deniz suyunun da saçlarınız üzerinde doğal nem dengesini bozan ve zarar veren etkisi bulunur. Sıcak ve kuru havalarda saçlarınıza nem katacak saç bakım yağlarını rutininize alarak, saçlarınızın ihtiyacı olan nemi tekrar kazandırabilirsiniz. Böylece saçlarınız sağlıklı görünerek ışıldamaya devam eder. Soğuk havalarda ise saç deriniz kuruyabilir. Bu da, kepeklenme, kaşınma gibi sorunlara yol açar.

Saç Sağlığını Olumsuz Etkileyen Faktörler

Saçlar, sağlıklı ise kendisini parlayarak ve kolay şekil alarak belli eder. Ayrıca beslenme düzeninin ve çeşitli hastalıkların da saç sağlığı üzerinde etkisi bulunur. Yaş alındıkça saçlarda değişim gözlemlenir. Uzama hızı, saçın dökülme miktarı yaş alımı ile beraber azalır.

Genetik Faktörler

Genetik faktörler, anne baba ve yakın akrabalar ile olan kan bağı benzerliğine denmektedir. Aile bireylerinin arasında saç yapısı (ince telli, kalıni gür, düz, kıvırcık, dalgalı vb) ve göz rengi gibi benzerlikler bulunur.

Çeşitli Hastalıklar ve İlaçlar

Saçlarınızın sağlıklı olmasını parlıyor olması gösterir. Bazı hastalık ve ilaç kullanımlarında saçların dökülmesine sebep olan içerikler bulunabilir.

Hormonal Dengesizlik

Yaşlanmanın yanı sıra kadın ve erkeklerde yaşamlarının belli bir yaş döneminde hormonal dengesizlik görülebilir ve bu da saç dökülmesine sebep olabilir. Kadınlar için gebelik ve lohusalık bu dönemleri kapsar.

Aşırı Yorgunluk ve Stres

Aşırı yorgunluk ve stresin bireylerin yaşamlarında olduğu kadar vücut ve cilt sağlıklarında da etkisi mevcuttur. Kısaca, vücudunuzdaki tepeden tırnağa bütün organlarınızı önemli şekilde etkiler. Saçların sinir sistemi ve kan dolaşımı etkisinde olması sebebiyle, aşırı yorgunluğun ve stresin can bulduğu zamanlarda saçalrın zayıfladığı ve dökülmelerin olduğunu görebilirsiniz.

Yanlış Bakım

Bakım rutinlerinde cilt ve vücudun ihtiyacına yönelik ürünlerin, yöntemlerin uygulanması gerekir. Kimi zaman yanlış bir şampuan seçimi ile saç derisi sebum dengesinde değişimler gözlemlenirken kimi zaman da yanlış bir tarak seçimi ile saçlarınızın olağandan daha fazla kırılmasına veya dolaşmasına sebep olabilirsiniz. Yanlış bakım ürünleri seçimi ile saçın yapısını bozabilir, kırılmasına, kurumasına, matlaşıp saç dökülmelerine sebep olabilirsiniz.

Saç Serumu Kullanmanın Saçlar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Saç serumu kullanımı saçlarınızın parlaklık kazanarak daha canlı görünmesini sağlar. Durulama gerektirmez ve uygulama anından itibaren saçlarınıza kolayca nüfuz ederek tüm gün boyunca canlı, neme doymuş ve sağlıklı görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Saç serumu, saçlarınızı besler ve onarır.


Bu yazımız da dikkatinizi çekebilir: Saç Serumu Nedir? Ne İşe Yarar?